Zonnebeke eert Jacques Brel

De groep Turf aan het werk in de kerk. © ZB
Redactie KW

Het sluitstuk van de viering rond chansonnier Jacques Brel wordt door de gemeente Zonnebeke in de verf gezet met een open tentoonstelling op diverse locaties.

Als eerbetoon aan de overleden zanger -de overgrootvader van Brel was halfweg de 19de eeuw burgemeester van Zandvoorde- begon de viering met een concert door Riguelle en Hautekiet in de kerk. De dag nadien werd de erfgoedhalte op de markt ingehuldigd en werden er teksten op muziek gezongen en gepeeld door Turf tijdens de vernissage van de tentoonstelling.

Ook zaal Edelweiss werd ingenomen door een muziekensemble, dat de mensen dichter bij de zanger bracht. Nu loopt nog tot en met 14 oktober een tentoonstelling van schilderijen, beelden en schetsen die allemaal herinneren aan het leven van de gewezen inwoner. Dat gebeurt op diverse locaties via een korte wandeling binnen de dorpskern.

Wie deze tocht met begeleiding wil maken, kan steeds terecht via de website van de gemeente Zonnebeke of op 051 48 00 61. De wandeling kan ook aangevat worden zonder medewerking van de dienst cultuur. Daarvoor is er een catalogus beschikbaar via de gemeente.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier