Zomerbar Circa in Zwevegem legt zichzelf beperkingen op

17/05/18 om 20:41 - Bijgewerkt om 20:39

Nog voor er de eerste keer 'santé' klinkt, sleutelt Tim Vandenberghe aan het concept van Circa Zomerbar. Die opent volgend weekend voor het eerst de deuren.

Zomerbar Circa in Zwevegem legt zichzelf beperkingen op

De Circusbrouwerij uit Heestert en Circus Tico, twee geesteskinderen van Tim Vandenberghe, organiseren vanaf het laatste weekend van mei de 'Circa Zomerbar' aan Mortiers Molen, wellicht beter gekend als de 'houten molen' op het eind van de Twee Molenstraat in Zwevegem. "Bedoeling is dat de bezoekers er in een rustige en gezellige sfeer, en bij een lekker drankje, kunnen bijpraten terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.", aldus Tim.

Circa Zomerbar opent op vrijdag 25 mei de deuren en zal open zijn tot halfweg september. Aanvankelijk was het de bedoeling om iedere vrijdag, zaterdag, zondag en maandag open te zijn, maar daar ziet Tim nu van af. Ook de openingsuren werden aangepast. "Omdat ik in goede verstandhouding met de buren wil leven, hebben we besloten een aantal aanpassingen door te voeren. Zo zal onze zomerbar enkel in de periode van Kortrijk Congé vier maandagen open zijn, en dus niet de ganse periode. Ook werd beslist de openingsuren te beperken en gaat de zomerbar om 22 uur dicht. Op zondag zelfs nog wat vroeger."

Ook zal men de toegang afsluiten wanneer er een 120-tal mensen aanwezig zijn, om zo enerzijds de sfeer te behouden en anderzijds het lawaai te beperken. Ten slotte roept men ook de bezoekers op om te parkeren op de parking Kruidvat of aan het theatercentrum, alle twee op wandelafstand van de locatie, om zo het verkeer te beperken. Het gedeelte van de Twee Molenstraat aan Mortiers Molen zal zelfs verkeersluw gemaakt worden.

(GVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!