Zillebeekse feestzaal Canada maakt plaats voor vier woningen

Café-feestzaal Canada maakt plaats voor vier woningen, (Foto EG)
Redactie KW

Café-feestzaal Canada langs de Meenseweg was jarenlang een bekend café met feestzaal, maar het gebouw gaat binnenkort tegen de vlakte.

Café-feestzaal Canada werd gebouwd in de jaren zestig en werd aanvankelijk uitgebaat door Joanna de Bruyn en André Compernolle. Beiden bleven er tot 1980. De Canada was een zaak die vooral tijdens de weekends volk trok. In de feestzaal stond vroeger een orgel zodat heel wat mensen uit de regio er naartoe kwamen om te dansen. Heel wat Noord-Fransen vonden ook de weg naar de Canada en het gebeurde ook wel dat er autobussen tijdens een daguitstap stopten. Vier jaar geleden kocht Paul Forrez uit Zillebeke de feestzaal Canada en verhuurde die verder aan de toenmalige uitbater. “We hebben die man alle kansen gegeven en hij heeft altijd correct de huur betaald tot hij plots verdween“, vertelt de echtgenote van Paul Forrez. “We hebben nog een tijdje gezocht naar een nieuwe huurder, maar dat lukte niet. Café en feestzaal Canada bleven zo een jaar dicht.” Zanggroep de Mini-Maxi band vond er een tijd lang een repetitieruimte, maar zij zullen nu ook elders onderdak moeten vinden.

Vier woningen

Eigenaar Paul Forrez diende nu bij de stad Ieper een sloopvergunning voor het gebouw in. Momenteel loopt het openbaar onderzoek en nadien zal het schepencollege van de stad Ieper beslissen over het afleveren van een vergunning. Bij een positief advies zal de Canada gesloopt worden en bouwt de eigenaar op de vrijgekomen grond vier woningen. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier