Ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist geselecteerd voor award op vastgoedbeurs in Cannes

13/03/18 om 22:37 - Bijgewerkt om 22:36

Op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes zijn vier Belgische vastgoedprojecten geselecteerd voor een award. De uitreiking vindt donderdagavond plaats. Alles samen zijn 44 projecten uit 23 landen weerhouden, van de 227 ingediende dossiers.

Ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist geselecteerd voor award op vastgoedbeurs in Cannes

Het ziekenhuis is genomineerd in de categorie 'beste medisch complex'. © GF

Het gaat onder meer om het ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist, dat geïnspireerd werd door het werk van René Magritte. Het ziekenhuis is genomineerd in de categorie 'beste medisch complex.

Ook het Antwerp Port House, de nieuwe zetel van het Havenbedrijf, is genomineerd, in de categorie "beste gerenoveerd gebouw". In Brussel is het residentiële project "Ilot sacré" genomineerd en in Charleroi "Rive Gauche", dat 40.000 vierkante meter aan woningen en handelsruimte omvat. Het komt in aanmerking voor de award van "beste winkelcentrum".

De jury van de Mipim Awards wordt dit jaar voorgezeten door Méka Brunel, algemeen directeur van Gecina - een vastgoedbedrijf dat actief is in de regio rond Parijs met voor bijna 20 miljard euro aan patrimonium.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!