Zico’s Fantastico’s is klaar voor een spetterend wielerseizoen

De supportersclub van Zico Waeytens (centraal) is klaar voor het nieuwe seizoen. (foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Zico’s Fantastico’s, de supportersclub van profwielrenner Zico Waeytens, hield zijn nieuwjaarsreceptie in café ‘t Hoekske om het nieuwe seizoen te openen. “In tegenstelling tot zijn vorige pechseizoen is Zico al goed op dreef. We mogen dus wel iets van hem verwachten in het voorjaar”, zegt voorzitter Arne Beerland.

“Vorig jaar hebben we met enkele vrienden beslist om een supportersclub op te richten voor Zico Waeytens”, doet Arne Beerland uit de doeken.

“We mogen tevreden terugblikken op dat eerste werkingsjaar, al was het voor Zico een enorm pechseizoen. Het seizoen was toen nog maar goed en wel begonnen of hij liep bij een valpartij in de Ster van Bessèges twee breukjes in de pols op, waardoor zijn voorjaar om zeep was. Uiteindelijk zijn we dat seizoen met busjes naar Dwars door Vlaanderen en Putte-Kapellen geweest om te supporteren voor Zico. Het was moeilijk om meer in te plannen, want door zijn valpartij en andere tegenslagen hadden we nooit echt zicht op zijn programma.”

Goede start

Voorlopig gaat het heel wat beter met Zico Waeytens. De Ledegemnaar opende het seizoen bij zijn nieuwe werkgever Cofidis met een vijfde plaats in GP La Marseillaise en hielp in de rittenkoers Etoile de Bessèges zijn ploegmaat Christophe Laporte aan de eindoverwinning.

“Het gaat inderdaad heel goed met Zico. Zijn winter is vlekkeloos verlopen en hij voelt zich heel goed bij zijn nieuwe ploeg. We verwachten dus wel iets van hem dit seizoen. Met zijn kwaliteiten moet hij zeker in staat zijn om hier en daar de finale te rijden en zijn ploeg te helpen. Maar het voornaamste is dat hij dit seizoen van pech gespaard blijft.”

Sprinttrein

Het bestuur van Zico’s Fantastico’s – bestaande uit Arne Beerland, Gregory Vandeweghe, Steve Grymonprez, Giovanni Desmytere en Geert Lapeire – organiseert net als vorig jaar met de Ronde van Vlaanderen een grote barbecue met afterparty in café ‘t Hoekske. Daarnaast staan er ook al twee uitstappen gepland. “Dit seizoen gaan we met busjes naar Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. We zijn ook al aan het kijken om een grote bus in te leggen voor het Belgisch kampioenschap, altijd een leuke wedstrijd. En stiekem hopen we ook naar de Tour de France te kunnen, aangezien Zico ook deel uitmaakt van de sprinttrein van Nacer Bouhanni”, aldus de Dadizelenaar.

WhatsApp

Lid worden kan voor amper 10 euro. In die prijs zitten twee drankjes en een supportersvlag inbegrepen en kan je goedkoper mee op de busverplaatsingen. “Onze leden worden ook in een WhatsApp-groepje toegevoegd, waar ook Zico lid van is. Na de koers plaatst hij telkens redelijk snel een kort verslagje van zijn wedstrijd. Er is dus veel contact met hem en dat is leuk voor de fans. Momenteel bestaat onze supportersgroep uit een 45-tal leden, bijna allemaal vrienden en kennissen van Zico zelf. Hopelijk kunnen we dit jaar naar een 60- tot 70-tal leden groeien”, besluit Arne Beerland.

(SM)

De supportersclub is te volgen op Facebook op de pagina Team Zico Waeytens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier