Zicht op zee in Ichtegem?

Het bouwproject gaat volgens de affiches uit van 'IR Vastgoed'. © HH
Hannes Hosten

In het centrum van Ichtegem zijn reclameborden opgedoken voor de nieuwe residentie ‘Jules Vanhevel’ in de Engelstraat 11-21. Opvallend: er is sprake van ‘zicht op zee’ terwijl Ichtegem op zowat 20 km van de kust ligt.

Het schepencollege reikte enkele weken terug een sloopvergunning uit voor de woningen in de Engelstraat 11 tot en met 19 – nummer 21 is er niet bij – en die vergunning is er momenteel geafficheerd. “Het rup voor de hele zone is intussen ook goedgekeurd en in het Staatsblad verschenen. We verwachten nu binnenkort een bouwaanvraag”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jan Bekaert.

Recon Bouw uit Adegem plant op de site een project met appartementen, handelszaken en mogelijk assistentiewoningen op stapel, maar dat is dus nog niet vergund en al zeker niet in de verkoopfase. De oude woningen zijn ook nog niet gesloopt.

En toch is nu als sprake van een bouwproject, dat volgens de affiches uitgaat van ‘IR Vastgoed’. Er worden ’16 royale luxe appartementen’ aangekondigd, met ‘zicht op zee en volop luxe, privacy en comfort’.

Revue?

Is het mogelijk dat het vreemde bouwproject iets te maken heeft met de Ichtegemse Revue, die in de eerste weekends van juni wordt gespeeld? “Wij hebben hier niets mee te maken”, zegt Michael Broucke van de Ichtegemse Revue.

“Ik heb al een appartement gekocht”, grapt burgemeester Karl Bonny. “Er was wel wat verwarring over de borden. Ik kreeg er enkele telefoontjes over en onze gemeentewerklieden vroegen zich af of ze de borden moesten verwijderen. Immokantoren mogen immers zo geen borden plaatsen. Maar er is wel een vraag binnengekomen van de Revue om verrassingsborden te zetten.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier