Zeven weken lang speelpleinwerking op ‘t Ravotterke in Ardooie

De hoofdmonitoren voor de komende speelpleinwerking Phaedra Baert, Margot D'Haeveloose en Jana Vanhooren (op de glijbaan) onder het toeziend oog van schepen van Jeugd Veronique Buyck en jeugdconsulent Tobias Callewaert: "Op maandag 1 juli knallen wij hier de zomer op gang met de summer kick-off." (foto JM) © (foto JM)
Redactie KW

Het wordt weer een drukke zomer op speelplein ‘t Ravotterke. Samen met de hoofdmonitoren, en dat zijn voor dit jaar Phaedra Baert, Margot D’Haeveloose en Jana Vanhooren, legt jeugdconsulent Tobias Callewaert momenteel de laatste hand aan de zomerwerking op speelplein ‘t Ravotterke. De zomer lacht je twee maanden lang toe.

“Op maandag 1 juli knallen wij hier de zomer op gang met de summer kick-off. Een evenement om de examenstress af te werken en je klaar te stomen voor een spetterende vakantie. Het Ravotterke verwelkomt kinderen van drie jaar tot veertien jaar gedurende zeven weken, elke namiddag”, zegt Tobias Callewaert. Er is georganiseerde speelpleinwerking van 1 juli tot 19 juli en van 5 augustus tot 30 augustus, telkens van 13 uur tot 18.30 uur, op vrijdag tot 18 uur.

Themaweken

Elke week worden activiteiten uitgewerkt in een bepaald thema. In week één wordt de ‘Filou Farm’ geopend. In week twee is er ‘fitness en welness’. De derde week staat in het teken van de ‘liefde voor muziek’. In week vier (van 5 tot 9 augustus) opent het speelplein opnieuw met een weekje ‘olympische spelen’.

In week vijf gaan ze de ‘groene toer’ op. In week zes wordt het helemaal geheimzinnig met ‘mission impossible’ en in de slotweek wordt alles uit de Disneykast gehaald om dan te eindigen met een slotevenement op die laatste vakantiedag, vrijdag 30 augustus.

Er is een goede samenwerking met de gemeentelijke kinderopvang ‘t Filoetje. Elke middag is er gratis busvervoer van de kinderopvang naar het speelplein.

Kleuterkampen

Voor kinderen van 3 tot 7 jaar worden in de grote vakantie ook nog speciale kleuterkampen georganiseerd in de gemeentelijke basisschool in de Hemelstraat. De kampperiodes duren telkens een week en ook hier zijn er thema’s. In week één, van 1 juli tot 5 juli, gaan ze op stap in berenland. In week twee worden allerlei beroepen uitgeprobeerd. In week drie gaan de kleuters de sportieve toer op. Zo worden er negen weken lang thema’s uitgewerkt door monitoren die de nodige ervaring hebben.

De jeugd- en sportdienst hopen de Ardooise jeugd een boeiende en actieve vakantie te bezorgen

De deelnameprijs voor deze themakampen voor kleuters bedraagt 25 euro per week en inschrijven kan online via de gemeentelijke website. De kinderen brengen hun eigen lunchpakket meer of kunnen elke middag ook thuis gaan eten tijdens de middagpauze.

Kidskampen

Speciaal voor de kinderen van zeven tot negen jaar zijn er ook nog enkele kidskampen met prikkelende en uitdagende activiteiten die aangepast zijn aan deze leeftijd. De kidskampen vinden plaats in GBS De Zonnebloem in de Hemelstraat.

Van 22 tot 26 juli is er een eerste kamp rond natuurbeleving. De week daarop kunnen de deelnemers als podiumbeesten hun creativiteit de vrije loop laten. De deelnemingsprijs voor deze kidskampen bedraagt 75 euro per kamp. Ook hiervoor kan je inschrijven via de website van de gemeente Ardooie.

Tobias Callewaert: “Met dit aanbod van de jeugddienst en daarbij aanvullend nog een aantal sportkampen, georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst, hopen wij de Ardooise jeugd een boeiende en actieve vakantie te bezorgen. En om het geheel af te ronden is er de spetterende afsluiter op vrijdag 30 augustus op ‘t Ravotterke. Maar eerst nog genieten!”

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier