Zeven Anzegemse scholen smeden band met Pèrèrè

Phara (7) beschildert minutieus het gezicht van June (7) in de klas van Juf Joke. © XC
Redactie KW

In mei verbroederde Anzegem officieel met de Beninse gemeente Pèrèrè in Centraal Afrika. Nu volgen ook zeven Anzegemse scholen dat voorbeeld. De scholen zullen tal van zaken, ervaring en methodieken uitwisselen en met elkaar delen.

Sint-Vincentius Anzegem, Bollebos Anzegem, De Ranke Vichte, De Bergop Tiegem, Leefschool ‘t Groene Poortje Kaster, VBA Anzegem, afdeling Gijzelbrechtegem en Gemeenteschool Ingooigem nemen aan de scholenband met Pèrèrè deel. De scholen hebben samen een actieplan bij de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand (VVOB) ingediend. Daardoor krijgen de scholen elk 4.000 euro aan subsidies, goed voor 28.000 euro in totaal.

“De nadruk ligt op het uitwisselen van kennis en kunde”, vertelt schepen van Noord-Zuid Jeremie Vaneeckhout (Inzet). “Op termijn zullen ook leerlingen en leerkrachten uitwisselingen organiseren. We kunnen heel wat leren van elkaar, op muzisch vlak maar ook de Franse taal. En omgekeerd nemen wij onze pedagogische aanpak mee naar daar.”

In GO Het Bollebos zijn ze al begonnen aan de uitwerking van de band met de Afrikaanse school. Zo heeft juf Joke van het tweede leerjaar vorige week een sessie Afrikaanse gezichtbeschildering met de kinderen gedaan. De kinderen mochten naar analogie van verschillende Afrikaanse stammen elkaars gezicht beschilderen. Verder staat ook nog onder meer het klaarmaken van een Afrikaans gerecht samen met een Afrikaanse mama, maar ook Afrikaans dansen op het programma”, vertelt directeur Ilse Delombaerde. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier