Zesde leerjaar Hendrik Conscienceschool na 45 jaar weer bijeen

Het werd een gemoedelijke reünie. © JGO
Redactie KW

Voor het eerst sinds ze in 1973 de schoolbanken van de Hendrik Conscienceschool verlieten, kwam het toenmalige zesde leerjaar bijeen voor een gemoedelijke reünie.

Het initiatief voor de samenkomst ging uit van Sibylle Arix. “Eerder dit jaar liep ik toevallig een klasgenote tegen het lijf”, opent Sibylle.

“Al snel gingen de gesprekken over de wedstrijd Kinderen op het Kasteel, waaraan we in het vijfde leerjaar klassikaal deelnamen. Onder impuls van de leerkrachten mevrouw Pieters en mevrouw Carly stelden alle kinderen een map samen met info rond kastelen in onder meer Gaasbeek en Beauvoorde. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd. Als beloning volgde een bezoek aan het kasteel van Wannegem-Lede, in het Oost-Vlaamse Kruishoutem. De klas kreeg er een middagmaal en er was een poppenkast. Tot slot kregen de leerlingen de kans om in het kasteelpark te ravotten. De BRT stuurde een cameraploeg. De reportage was te zien in het populaire programma Echo, waar televisie-icoon Jan Van Rompaey aan meewerkte. Korte tijd later volgde in Brussel een ontvangst op het kabinet van het ministerie van Nationale Opvoeding. We werden ook verwelkomd op het stadhuis van Oostende en kregen er een zilveren sleutelhanger met het wapenschild van Oostende.”

“De Zeewacht stuurde een reporter naar het stadhuis. Aan de hand van deze foto kon ik de meeste van mijn toenmalige klasgenoten opsporen. Jammer genoeg is één van hen al overleden, maar de overige 27 waren dolenthousiast. We bliezen verzamelen in het restaurant van de Kinepolis. De herinneringen aan de tijd van toen kwamen snel naar boven. Dit gebeurde aan de hand van foto’s, poëzie, rapporten … Zo goed als zeker betekende deze eerste reünie de start van een jarenlange traditie”, aldus nog Sibylle Arix.

https://www.youtube.com/watch?v=BIfb-qLRAfo

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier