Zesde editie van Levensloop Koksijde-Oostduinkerke van start gegaan

© (Foto ED)
Redactie KW

De zesde editie van Levensloop, in en rond het sportpark van Koksijde, is gestart. De weergoden zijn de organsatie in ieder geval gunstig gezind want het is ruim boven de 20 graden.

Morgen wordt het nog warmer. Wat het aantal deelnemers betreft staat voor deze editie de teller op 1.134 met 31 teams amper iets minder dan vorig jaar. Maar wat hoopgevend is en bewijst dat iedereen nog bekommerd is om de ziekte met de grote ‘K’ is het feit dat er nu al meer dan 80.000 euro in de kassa zit. Voorzitter Christel Vervenne had als streefdoel de 100.000 euro te halen, wel iedereen is overtuigd dat het bedrag zal behaald worden. Om 15 uur werd het startschot gegeven door voorzitter Christel Vervenne, burgemeester Marcus Vanden Bussche en Schepen van sport Dirk Dawyndt. De teams met de vechter op kop werden muzikaal begeleid door de Koninklijke Harmonie Vrienden van de Brandweer Oostduinkerke. Het is om die mensen dat het allemaal te doen is maar ook voor anderen die plots, onverwacht, geconfronteerd worden met ‘Kanker’.

Straks om 22 uur is er de de kaarsenceremonie met een drievoudige symbolische bedoeling: mensen herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker, mensen ondersteunen die momenteel tegen de ziekte vechten en mensen vieren die de ziekte overwonnen hebben. In de komende uren zijn er allerhande activiteiten met muzikale omlijsting. Ook de Koksijdse Seaking RS-03 is op zijn plaats na een tochtje van de kazerne door de dorpskom van Koksijde. Een waar huzarenstukje van rijmanskunst. De Levensloopactiviteiten duren nog tot morgen zondag 15 uur met de slotceremonie met peter Paul Bruna die het ‘Levenslooplied’ zal brengen.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier