Zes verpleegsters ruilen dienst geriatrie voor materniteit in Ieper

Redactie KW

Op de dienst geriatrie van het Jan Yperman Ziekenhuis zijn maar liefst 6 verpleegsters tegelijk zwanger.

Melissa Deliaert (27), Soraya Termote (25), Veerle Dutry (32), Lies Depover (25), Marlies Vanhoorneweder (23) en Judith Geldof (29) werken samen op de dienst geriatrie en zijn zwanger. “Puur toeval”, vertelt Melissa. “Ik ben in verwachting van een tweeling, 2 meisjes. Ik lig al 3 maanden plat in het ziekenhuis door een dreigende vroeggeboorte. Ik voel me toch een beetje thuis, aangezien ik hier werk. Ik krijg veel tips en advies van de collega’s dit al eens meemaakten. Ik beleef alles voor het eerst en weet niet wat ik wel en niet hoor te voelen. Gespannen borsten, veel urineren, overgeven, bloedverlies, is dat allemaal wel normaal? Ik voel me meer op mijn gemak, als ik hoor dat mijn collega’s gelijkaardige zaken ervaren. We kunnen ook de toffe momenten delen. Je kan de vooruitgang van de buiken zien en we vragen elkaar geregeld naar gewicht en leeftijd van de kindjes.”

Melissa leerde haar vriend Geert Seys (27) kennen op de dienst. “Ook Veerle leerde haar partner hier kennen. Ik blijf voltijds werken en spring in waar nodig”, vertelt hij. “Het is wel intensief, aangezien ik naast mijn werk ook veel tijd doorbreng in het ziekenhuis met Melissa.”

“Binnen enkele maanden liggen we in groepen van 3 samen op de dienst materniteit van het ziekenhuis. Doordat we een voor een even afhaken op het werk wordt het alsmaar drukker op de dienst. Van de zwangere collega’s zijn alleen Lies en Judith nog aan de slag. Onze hoofdverpleger is volop bezig met het zoeken van vervangers. Misschien zal hij nu enkel mannen aanvaarden”, lacht Melissa.

Hoofdverpleger Hendrik Vandaele (60) heeft al 40 jaar ervaring op de dienst geriatrie. “In al die jaren is het de eerste keer dat 6 verpleegsters hier tegelijk zwanger zijn. We moeten ons serieus herorganiseren, omdat de zwangerschappen niet zo goed verspreid zijn, maar dat nemen we er graag bij. Er hangt momenteel een leuke motiverende sfeer op de dienst. Zorgen zit in hun bloed. De 6 verpleegsters leggen voortdurend de oudere zieken in de watten. Dat belooft voor hun kleine wondertjes.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier