Zes schildervrienden huren atelier Rasapart in Ieper

31/03/18 om 19:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 15:49

Na hun opleiding schilderkunst in dé Academie besloten zes vrienden om een atelier te huren. Ze doopten hun groepje om tot de naam 'Rasapart'.

Eva Denys (31) uit Zillebeke werkt als leerkracht Nederlands voor anderstaligen in CVO Oostende. Ze kreeg haar oog voor kunst met de paplepel mee. "Mijn oma toonde me vaak kunstwerken", vertelt Eva. "Ik studeerde Kunstgeschiedenis en heb altijd de kriebels gehad om zelf te creëren. Ik volgde twaalf jaar tekenschool en later nog vijf jaar schilderkunst in Dé Academie. Ik schilder vanuit mijn buikgevoel: spontaan, onafgewerkt met zelfs een ruw kantje. Meestal schilder ik zaken uit de natuur zoals bossen, planten en onkruid." Julie Lesschaeve (26) uit Oostvleteren werkt als verkoopster in AVEVE in Veurne. "Sinds het lager ging ik naar de tekenschool", vertelt Julie. "Ik ben altijd al zeer creatief geweest. In het middelbaar volgde ik mode en creatie. Ik volgde drie jaar schilderkunst. Naast het schildere...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!