Zeeleeuwen Sea Life terug thuis in Blankenberge

Schoolkinderen doen 'de zeehond' - bij de start van de paasvakantie tonen ze voor hoe een gezond zeehondje op het strand eruitziet. © WK
Redactie KW

Sea Life Blankenberge investeerde deze winter fors in zijn zeeleeuwenverblijf. De zeeleeuwen kregen er meer plaats en de bezoekers kunnen de dieren voortaan van nog dichter aanschouwen. “Ook het bassin werd volledig vernieuwd. Na 20 jaar mocht dat weleens”, zegt parkmanager Nicola Hamilton.

Het is druk in Sea Life: deze week komen er 42 scholen op bezoek. De zeeleeuwen zijn sinds maandag terug – drie weken later dan gepland, maar wel nog net op tijd voor de start van de paasvakantie. “De week daarvoor is het hier ook altijd extra druk met al die scholen die dan op bezoek komen. We wilden dit moment daarom graag nog eens aangrijpen om te tonen hoe je best omgaat met de zeehondjes op het strand”, zegt Nicola Hamilton, general manager van Sea Life Blankenberge.

De schoolkinderen die daar donderdag op bezoek waren, toonden voor hoe een gezond zeehondje erbij ligt: in banaanhouding. Momenteel is er met acht zeehondjes ook weer een piek in het opvangcentrum. “Maar binnenkort worden er daarvan enkele vrijgelaten”, klinkt het nog. De renovatie van het zeeleeuwenverblijf kostte in totaal zo’n 500.000 euro, er werd ook extra geïnvesteerd in toegankelijkheid.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier