Zedelgemse Leanne ontvangt honderden kaartjes en geschenken

08/10/18 om 08:20 - Bijgewerkt op 10/10/18 om 13:56

Het was niet haar verjaardag. Maar de 4-jarige Leanne kreeg gisteren toch honderden kaartjes en geschenken. Het meisje uit het West-Vlaamse Zedelgem vecht al acht maanden tegen leukemie. Haar mama deed een oproep om haar kaartjes te sturen om het sociaal isolement op die manier te doorbreken. "Leanne ziet elke dag hoe haar oudere zus naar school en haar jongere broer naar de crèche vertrekken. En zij moet thuis blijven. Dat sociaal isolement weegt op haar en daar wou ik iets aan doen", zegt mama Lore Lelie (33).

En dus plaatste Lore een oproep op sociale media om op 7 oktober een kaartje naar Leanne te sturen. Geen toevallig idee, want de kleine Leanne is gek op kaartjes. "Op mijn verjaardag kreeg ik er drie en zij wilde ze absoluut open maken", zegt mama Lore. "Toen wisten we al dat onze actie een succes zou worden (lacht). Een ganse dag niets anders doen dan kaartjes open maken, dat is voor haar echt geweldig."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!