Zandaanvoer in zee gegooid geld of duurzame oplossing?

14/01/18 om 10:46 - Bijgewerkt op 15/01/18 om 15:32

In de eerste week van het nieuwe jaar liet het stormweer weer zandkliffen achter op onze stranden. Nu het zand is gaan liggen, stelt burgemeester Steve Vandenberghe van Bredene zich vragen bij het steeds maar weer aanvoeren van zand op onze stranden. "We gooien geld in zee. Er moeten structurele maatregelen komen", vindt hij. "We zijn ervan overtuigd dat dit op lange termijn de meest duurzame oplossing is", zegt Steve Timmermans van de afdeling Kust van de Vlaamse overheid.

Op sommige plaatsen, zoals in Knokke en Wenduine, waren de zandkliffen na de storm in de nacht van 2 op 3 januari maar liefst twee meter hoog. Al heel snel werden bulldozers ingezet om de stranden te nivelleren. Het is nog niet duidelijk of er ook herstelmaatregelen zullen nodig zijn, maar burgemeester Steve Vandenberghe stelt zich nu al grote vragen bij het telkens weer aanvoeren van nieuw zand.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!