Zalenverhuur van HippoLoggia op Waregemse hippodroom boomt

Chris Baert, Sarah De Zutter en Koen Damman in een van de zalen van HippoLoggia. © DJW
Redactie KW

De samenwerking tussen Fairs&Events, Essevee/Ballroom en cateringbedrijf Gourmet Event werpt zijn vruchten af. Het gebruik en de verhuur van de zalen van hippodroomgebouw HippoLoggia, ruim vier maanden geleden opgestart, boomt.

Voor deze samenwerking werd er eerst een concessieovereenkomst afgesloten met de Waregem Koersemaatschappij, eigenaar van het gebouw. Vanaf begin december vorig jaar tot nu vonden er al diverse happenings en evenementen plaats, wat erop wijst dat de vraag naar zalen in Waregem heel groot is. En daar biedt HippoLoggia een antwoord op, met een aanbod van vier zalen voor 150 tot 550 personen. Je kan die ook samenvoegen voor een capaciteit van maximum 1.500 personen. Ook het dakterras van het gebouw kan worden gebruikt. Alleen de tweede verdieping kan niet. Dat is de locatie van het stedelijk museum annex permanente expo Hippo.War.

Mooi afgesloten

“Met deze zalen kun je van alles en nog wat organiseren”, aldus Chris Baert van Fairs&Events. “Wil je de ene helft die groter is dan de andere? Geen enkel probleem: alles is mooi afgesloten. Dat geldt voor beide verdiepingen. Daarnaast hoeft niemand zich aan te trekken van de catering. Omdat Gourmet Event onze partner is, zorgt die ook voor alles wat daar mee te maken heeft. Dit Gents bedrijf heeft veel ervaring in de sector en beschikt over de nodige knowhow om zowel kleine als grote groepen van dienst te zijn. Bijkomend punt is wel dat je zeker vanop de derde verdieping een schitterend zicht hebt op het stadscentrum. Dat is voor iedereen natuurlijk aardig meegenomen.”

Voor de komende maanden staat er eigenlijk tot eind dit jaar al heel wat op de agenda: een seminarie van ING, een meeting van Coca Cola, een bedrijfsevent, een huwelijksjubileum en daarnaast ook twee publieke evenementen: de Jongerencross van 4 november en Waregem Culinair van 11 november. De prijzen voor het afhuren of het ter beschikking stellen van de zalen variëren tussen de 2.000 en de 4.000 euro.

Ruime parking

“Wij bieden alles aan op maat van de klant. Wil hij of zij een feestje voor vijftig man, dan is dat geen enkel probleem. Gaat het over een grote groep genodigden, kan dat uiteraard ook. Eveneens een troef voor deze locatie: de ruime parking aan en rond HippoLoggia.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier