Zaalwachter 'Bertje' van rechtbank Ieper overleden

18/12/17 om 13:50 - Bijgewerkt om 13:49

Hij was werd geboren op 16 januari 1927 werd dus bijna 91 jaar oud.

Zaalwachter 'Bertje' van rechtbank Ieper overleden

Albert Devos, in Ieper bekend als 'Bertje' Devos, is overleden. Hij was de weduwnaar van mevrouw Agnes Six. De uitvaartdienst zal plaats hebben in de O.-L.-V.-Middelareskerk in Ieper op zaterdag 23 december om 10.30 uur.

Bertje Devos was beroepshalve militair en werkte als verpleger. Hij deed dat jaren in Ieper. Toen Bertje met pensioen ging, was stilzitten niet aan hem besteed. Hij werd zaalwachter van de Ieperse correctionele rechtbank. Hij was een strenge zaalwachter met zin voor orde en etiquette, maar iedereen kon ook bij hem terecht als er vragen waren. Bertje was ook een fervent voetballiefhebber en was na zijn actieve voetbalcarrière in Ieper trainer, vooral van de jeugd. Hij speelde zelf nog minivoetvoetbal op het Jeugdstadion met een aantal vrienden tot hij 80 werd. Zijn hobby ging zelfs nog verder, want ieder jaar maakte Bertje een boek over de geschiedenis van de voetbal. Hij illustreerde zelf het boek met prachtige maakte tekeningen, kalligrafie en foto's.

(HV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!