Zaakvoerder gelooft in de redding van Tielts slachthuis: "Niemand verliest hier zijn job!"

11/01/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 09/01/19 om 22:21

Het slachthuis van Tielt zit in slechte papieren. Het weerzinwekkende filmpje van Animal Rights én daarna de uitgebroken varkenspest in Wallonië brachten het bedrijf op de rand van de afgrond. Bescherming tegen schuldeisers moest worden aangevraagd. Desondanks gelooft ceo Thomas De Roover De Brauwer in een goeie afloop, zelfs zonder eigen personeel af te danken. "De vraag is hoe de varkenspest zal evolueren. In die glazen bol kan ik niet kijken."

Hoewel de werkdag op zijn einde loopt, rijden er nog geregeld vrachtwagens af en aan bij Debra-Meat, het slachthuis op een lap grond van 15 hectare langs de Wingensesteenweg. "Vrachtwagens op de parking, dat is een goed teken." Er klinkt opluchting in de stem van Thomas De Roover De Brauwer. De ook zichtbaar strijdvaardige zaakvoerder werkt momenteel volop aan een reorganisatie- en schuldenafbouwplan om het faillissement van zijn zaak af te wenden. Oorzaak van de problemen: het ontluisterende filmpje van Animal Rights, waarin meerdere voorbeelden van dierenleed te zien waren. Na het zien van de gruwelijke beelden van de dierenmishandeling en de verontwaardigde reacties stopten alle grote warenhuisketens de samenwerking met het bedrijf, dat net moest groeien om van de recente overname van Goossens Slachthuizen een succesverhaal te maken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!