Yvon denkt na carrière van 50 jaar nog niet aan pensioen

29/06/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 28/06/18 om 17:37

Yvon Desmet (64) uit Wevelgem is nog niet aan pensioen toe. Hij gaat nog altijd met evenveel liefde bij Wienerberger werken als toen hij er 50 jaar geleden zijn carrière begon. "Werk geeft levensvreugde en je inkomen is hoger", is de mening van Yvon.

Lauwenaar Yvon Desmet startte 50 jaar geleden als 14-jarige bij De Leie aan het station in Lauwe. "Dat was een bedrijf van Koramic en mijn vader Urbain werkte daar ook", vertelt Yvon. "Toen ik nog maar 12 jaar was, had hij al werk gevraagd voor mij, zodat ik er zeker aan mijn 14de kon starten. Ik kreeg na school twee weken vakantie en op 15 juli 1968 mocht ik er beginnen. We maakten daar stenen om plafonds te plaatsen. Omstreeks 1985 is het daar gesloten. Ik kwam dan zes maanden naar 'Sterreberg', zoals ze de afdeling in Aalbeke noemen, en dan trok ik naar de afdeling 'Pottelberg' die toen in Kortrijk lag. Ik heb daar zo'n acht jaar gewerkt. Ik woonde toen al in Heule."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!