Yves Leterme naait voor het goede doel in Wervik

Gerda leert Yves Leterme naaien voor het goede doel. © MV
Redactie KW

Zaterdag zette de Wervikse stoffenzaak Trifolium zich naar goede gewoonte weer in voor de Warmste Week van Studio Brussel. Opvallende gast was de voormalige premier en provinciegenoot, Yves Leterme.

In het kader van Music for life hield Gerda Biesbrouck 24 uur lang haar stoffenzaak Trifolium open. “Het opzet was om zoveel mogelijk schortjes te naaien. Het leuke aan de actie was dat die schortjes door mannen moesten genaaid worden. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze een naaimachine van dicht zagen, dus ik stond hen samen met wat andere vrouwen wat bij“, vertelt Gerda.

Van zaterdagmorgen 7 uur tot zondagochtend 7 uur passeerden dan ook heel wat bekende en minder bekende mannen. Samen met enkele vrienden gaf acteur Peter Bulckaen het startschot. Zijn groep leverde de eerste schorten af. Wat later zetten ook het De Mol-gezicht Bouba en KVK-voetballer Hannes Van der Bruggen zich licht onwennig achter hun naaimachine.

In de namiddag kreeg Gerda nog het bezoek van Yves Leterme. Ook de oud-premier droeg graag zijn steentje bij. “Ik kan terugkijken op een geslaagde actie. Voor elk gemaakt schortje gaat er 10 euro naar missionaris Frans Vandecandelaere, die zich inzet voor Haïti”, besluit een tevreden Gerda.

(GDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier