Ypres Night Run in kattenjasje

Foto KB: Delphine Caron, Lucas Lang, Karlien De Waele, Niels Goddeeris.
Redactie KW

Er komt op 28 april een tweede editie van de nachtelijke loop Ypres Night Run. Vier studenten van Vives hopen opnieuw 1.200 lopers voor het goede doel te kunnen mobiliseren.

De Ypres Night Run wordt deze keer georganiseerd door studenten Delphine Caron, Niels Goddeeris, Lucas Lang en Karlien De Waele. Delphine (20) komt uit Ieper en is een fervente voetbalster. Niels (20) woont in Moorslede en is ook een fervente voetballer. Lucas (21) uit Knokke-Heist speelt dan weer hockey, terwijl Karlien (20) uit Ruddervoorde lid is van een Izegems team van triatlon. “Wij zijn vier studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan Vives Torhout die mensen willen inspireren tot bewegen“, legt Delphine Caron uit. “Als toekomstige leerkrachten lichamelijke opvoeding worden we dikwijls geconfronteerd met het feit dat we met zijn allen te weinig bewegen en daar willen wij verandering in brengen door de organisatie van de Ypres Night Run. Op deze manier laten we mensen ontdekken hoe gemakkelijk en leuk bewegen wel is.”

Nieuwe afstanden

“In het tweede jaar van onze opleiding moeten we een evenement organiseren”, leggen ze uit. “Vorig jaar hadden leerlingen van onze school de eerste editie van Night Run in elkaar gestoken en dat had meteen 1.200 deelnemers opgeleverd. Dat succes willen we nu herhalen. De loop is opnieuw voor het goede doel: het Centrum ter Preventie voor Zelfdoding. Lukas Outtier, één van de organisatoren van vorig jaar, heeft een jongere broer verloren door zelfdoding. We willen hem dit jaar opnieuw steunen. Voor de organisatoren van vorig jaar was het geen enkel probleem dat we een vervolg organiseren.”

“De Night Run in het donker met koplamp zorgt voor een feeërieke sfeer”

“Ten opzichte van vorig jaar zijn de afstanden lichtjes gewijzigd. Dit jaar kan je 2,5 kilometer, 5 kilometer, 7,5 kilometer of 10 kilometer lopen. We hebben ook twee nieuwe parcours. Door de combinatie van de 2,5 en 5 kilometer, kan je de 7,5 kilometer lopen. Wie 10 kilometer wil lopen, doet twee keer het parcours van 5 kilometer. Het evenement wordt dit jaar ook in een kattenjasje gestoken omwille van de Kattestoet die twee weken later plaats vindt.”

Vorig jaar namen er meer dan 1.200 lopers deel. “We hopen dat dit jaar te evenaren. De Night Run in het donker met koplamp zorgt voor een feeërieke en leuke sfeer met een hoog fungehalte. De Night Run is er voor iedereen. Van beginneling tot topatleet en van jong tot oud.”

(KB)

Inschrijvingen kan via de website www.ypresnightrun.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier