Yentl Vanlaer uit Brugge schrikt haar een bult wanneer ze haar eigen paard te koop ziet staan

© TL
Redactie KW

Een onbekende bood het veulen van een jonge vrouw uit Brugge zonder haar medeweten te koop aan. Die vroeg 1.000 euro voor het paardje. “Een vriendin van me zag het en heeft me verwittigd”, zegt Yentl Vanlaer (23).

Yentl en haar veulen Lazaro zijn onafscheidelijk. Geen haar op het hoofd van de jonge vrouw dat er aan zou denken om het dier te verkopen. Al is dat toch wat ze leek te doen. Want Lazarus werd op 2dehands.be te koop aangeboden voor 1.000 euro. De verkoper omschreef het veulen als een ‘springpaard’ met een schofthoogte van 1,30 meter.

Een vriendin van Yentl is effectief op zoek naar een veulen en merkte op de foto’s dat de gelijkenissen met de zeven maanden oude Lazaro wel heel groot waren. Dus ze verwittigde Yentl en die geloofde haar ogen niet. “Ik had die foto’s zelf genomen”, zegt ze. “Er bestond dan ook geen twijfel: het veulen op die foto’s was het mijne.”

De vriendin van Yentl zocht daarop contact met de valse verkopers. Maar het zoekertje in kwestie is ondertussen verwijderd. Wellicht roken de bedriegers onraad. “Ik verspreidde het via sociale media”, zegt Yentl. “Misschien heeft dat hen afgeschrikt. En ik ben nu heel wat paardenpagina’s op Facebook aan het afschuimen. Wie weet waar boden ze mijn veulen nog te koop aan. Ik hoop alleen dat het hierbij blijft en dat ze nooit een stap verder zouden gaan.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier