Yasmine uit Moorslede organiseert benefiet ten voordele van Adopt a Staff

Yasmine Verfaillie: "Veel mensen hebben een verkeerd beeld van een Stafford." (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

De Moorsleedse Yasmine Verfaillie organiseert op zondag 9 juni een benefiet ten voordele van ‘Adopt a Staff, een organisatie die zich inzet voor honden van het ras Stafford. “Velen hebben een slecht beeld van een Stafford, maar als je er correct mee omgaat is het een fantastisch dier.”

De 25-jarige Moorsleedse Yasmine Verfaillie is een echte dierenvriend en heeft zelf een eigen Stafford in huis. “Vele mensen hebben een vertekend beeld van een hond van dat ras, maar eigenlijk zijn Staffords echt wel lieve dieren. Je moet er gewoon correct mee omgaan”, aldus de hondenliefhebster. Yasmine is verbonden aan de vzw Adopt a Staff, een organisatie die probeert Staffords een nieuwe thuis te geven. “Heel wat van de bestuursleden wonen in het Antwerpse waardoor er daar heel wat evenementen plaatsvinden. Ik wou wel eens iets langs hier organiseren om de vzw te steunen”, aldus Yasmine.

Op zondag 9 juni organiseert de Moorsleedse een benefiet in Roeselare. Vanuit zaal Driehove in de Gitsestraat kunnen deelnemers een wandeling van ruim vier km maken.

“De wandeling is niet enkel voor Staffords en hun baasjes, maar alle soorten honden zijn welkom. Ook wie geen hond heeft mag deelnemen aan de wandeling”, legt Yasmine het concept uit. De deelnameprijs bedraagt 5 euro. In die prijs zit een gratis drankje inbegrepen. De organisatoren houden ook een tombola. De hoofdprijs is een rondrit met een Lamborghini. In zaal Driehove zal ook een stand opgesteld worden waar hondenliefhebbers verschillende hondenproducten kunnen aankopen. Alle informatie omtrent het evenement is te vinden via de Facebookpagina ‘Benefiet tvv adopt a staff’.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier