Wzc Sint-Camillus sluit ‘tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg’ af met Jump For Joy

Redactie KW

De ‘tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg’ vond plaats van 1 tot 10 oktober. In woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem werd dit afgesloten met een ‘Jump For Joy’.

In woonzorgcentrum Sint-Camillus werden afgelopen week allerlei activiteiten georganiseerd en er werd gezorgd voor kleine opkikkertjes. “De bedoeling was om zowel voor de bewoners als voor de medewerkers aandacht te geven aan het psychisch welbevinden dat o zo belangrijk is om zich goed te voelen als mens en er te zijn voor anderen“, stelt Steven Mesure, coördinator animatie in het woonzorgcentrum.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de tiendaage was op 10 oktober, de Werelddag Geestelijke Gezondheid. Tal van kleine initiatieven voor bewoners en medewerkers stonden gepland. “Alle zintuigen werden verwend”, zegt Steven. Er was een gevoelsmuur met spreuken en affiches om je goed te voelen, er was soep met ‘babbeltjes’, er waren muzikale activiteiten voor medewerkers en bewoners en de medewerkers kregen een kleine attentie. “Het werd een dag om letterlijk en figuurlijk samen te proeven van het leven. Als kick-off werd voor de medewerkers een Jump For Joy georganiseerd, want zorgen voor elkaar is zorgen voor veerkracht”, besluit Steven.

(EDB – foto/video EDB)

https://www.youtube.com/watch?v=NrdqnPqfjGw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier