WZC De Ruyschaert zet medewerkers in het zonnetje

De kinderen van de Rodenburgschool brachten hun circusvoorstelling voor bewoners en personeel van wzc Ruyschaert. © EDB
Redactie KW

In het kader van de ‘what matters to you-dag ‘ wou wzc De Ruyschaert de zorg centraal stellen, maar ook wat meer doen dan enkel pure zorg. Daarom koppelde ze er de dag van de medewerker aan en organiseerden een leuke dag.

De internationale ‘What Matters to You’-dag, heeft tot doel om zorgverstrekkers (samen met hun team) aan te moedigen om meer nog dan anders aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor een zorgvrager, zijn/haar familie en omgeving. Het woonzorgcentrum koppelde aan de internationale ‘What matters to you’-dag de dag van de medewerker. Alle medewerkers kregen ‘s morgens een ontbijt aangeboden.

“We werkten anderhalf jaar rond respect, betrokkenheid, wenszorg, goesting en bekwaamheid” en de ‘What matters tot you’-dag, werd hiervan de slotmanifestatie”, vertelt de directie. In de voormiddag kwamen de kinderen van de Rodenburgschool buiten hun circusvoorstelling geven voor de bewoners van het woonzorgcentrum. ‘s Namiddags was er een netbalcompetitie, vormden medewerkers een petanqueduo met bewoners en werd er kubb gespeeld. De kine trok het hele bewegingsaanbod. Er waren ook mocktails, cake en ijs en er kwam een accordeonist.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier