Wordt Manon uit Hooglede Miss Pin-Up Benelux?

Manon De Schepper voelt zich als een vis in het water als pin-up. (gf) © (foto Bullz Eye)
Philippe Verhaest

Manon De Schepper behoort tot het selecte kransje genomineerden dat eind deze maand strijdt om de titel van Miss Pin-Up Benelux. “Voor mij is dit een levensstijl. Pin-up en het hele rockabillywereld omhelzen perfect wie ik ben en waar ik voor sta”, zegt ze.

Manon De Schepper 24 lentes jong is een verschijning die, wanneer ze door een stadscentrum flaneert, de hoofden wel doet draaien. Jong, fris, knap en vooral: ze lijkt zó weggelopen uit de jaren vijftig. “Ik ben eigenlijk veertig jaar te laat geboren”, glimlacht de van Hooglede afkomstige Gentse. In het echte leven is ze aan de slag als cabin crew member bij Tui Fly Belgium, maar haar grote passie draait rond alles wat met de pin-upstijl en de rockabillywereld te maken heeft.

Als pin-up voel ik me op en top sexy en echt vrouwelijk

“De kiem ligt waarschijnlijk bij mijn papa”, zegt ze. “Hij is gek op blues en als kind grasduinde ik in zijn platen en audiotapes. Zo is de liefde voor die wereld gegroeid. En gaandeweg heb ik me die stijl helemaal toegeëigend. Op mijn zeventiende werkte ik, samen met mijn toenmalige vriendje, een fotoshoot af voor een nieuw biertje dat op de markt zou komen en die was helemaal in de rockabillysfeer gehuld. Ik was meteen verkocht. Die liefde is sindsdien alleen maar gegroeid. Ik heb ondertussen ook al een zevental jaar een typisch fiftieskapsel.”

Op en top sexy

De hele tijdsgeest spreekt Manon enorm aan. De fifties en sixties waren de jaren waarin de emancipatie op gang raakte. Vrouwen kwam voor zichzelf op, maten een eigen identiteit aan. Hun kledij was een manier om zichzelf te uiten en te tonen waar ze voor staan. En daar heb ik mezelf helemaal in gevonden. Dit is een echte levensstijl. Wanneer ik me volledig optut, voel ik me op en top sexy en echt vrouwelijk. Maar ordinair wordt het nooit. Het liefst draag ik zogenaamde pencil dresses, waarin mijn figuur helemaal tot haar recht komt. Om dat met trots te dragen, moet je een vrouw met ballen zijn. En dat ben ik ook.”

Mean Missy

Dat Manon ooit aan Miss Pin-Up Benelux zou deelnemen, had ze tot enkele maanden geleden ook zelf niet durven denken. “Ik waagde onder mijn alter ego Mean Missy mijn kans. Toen ik enkele dagen later het nieuws kreeg dat ik geselecteerd was, voelde ik euforie en paniek tegelijk. Alles wat volgt, zie ik als een extraatje. Al wil ik me wel bewijzen. Vrijdag 29 maart strijd ik, samen met twaalf andere finalisten, in Breda om de titel van Miss Pin-Up Benelux. Daar moet ik een drie minuten durende act brengen. Ik broed op iets dat het midden houdt tussen pin-up en burlesque. De vonken moeten er sowieso van afspatten. Wat het resultaat ook is, ik heb sowieso een prachtig verhaal om mijn toekomstige kinderen te vertellen. En als ik en passant extra contacten kan leggen, is dat mooi meegenomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier