Woonzorgcentrum verwelkomt boerderijdieren in Ruddervoorde

Redactie KW

Er was heel wat belangstelling in de voortuin van het RVT Ter Luchte in Ruddervoorde voor de derde editie van Hof Ter Luchte. Ruim 100 neerhofdieren en andere boerderijdieren waren met Bert’s Boerderij te gast op dit evenement.

Een diversiteit aan dieren, van kippen tot eenden, een ezel, een pony en zelfs een kalf. Een aantal schapen en geiten stonden in de voortuin van het RVT Ter Luchte in de omheinde weide. Met een aantal rijplaten konden de bewoners met rolstoel de weide binnen gereden worden om van heel dichtbij kennis te maken met de beestenboel van Berts Boerderij.

“Al bij de eerste editie scoorden we bij onze bewoners door een aantal hoevedieren naar onze voortuin te halen”, vertelt Sebastian Vande Ginste. “Je moet weten dat heel wat van onze bewoners opgegroeid zijn op het platteland en het contact met de dieren, die ze in het verleden hebben zien opgroeien, heeft een positief effect op hen.”

“We kunnen dit zelf vaststellen, want als een konijn of een varken op de schoot gezet wordt van een van de bewoners, komt er een brede glimlach op hun gezicht en beginnen ze het dier snel te aaien.”

“Al van bij de eerste aankondiging van Hof Ter Luchte kijken de bewoners halsreikend uit naar deze namiddag”, zegt verantwoordelijke Liselot Segaert. “We gaan op geregelde tijdstippen op uitstap met een klein aantal bewoners. Door de boerderij naar het RVT te brengen kunnen alle bezoekers, hun familie en de vele vrienden van Ter Luchte mee genieten van de dieren. Dit heeft zeker een positieve invloed op alle bewoners en het personeel.”

Maar niet enkel de bewoners genoten van de aanwezigheid van de dieren, ook bezoekers en vooral kinderen genoten van het direct contact met de dieren en sommigen hadden zelfs de kans om eens een klein dier in de armen te nemen of van heel dicht bij te bekijken. Net zoals ook de voorafgaande edities werd aan de boerderij Hof Ter Luchte een familie namiddag gekoppeld met ijsjes, koffie en pannekoeken. “We hebben gelukkig een sterke groep van vrijwilligers die zich voor deze dag maar al te graag verkleden in melkmeisjes of landbouwer en zo de bezoekers in de sfeer van dit evenement te brengen”, besluit OCMW-voorzitter Sebastian Vande Ginste.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier