Woonzorgcentrum Ter Westroze mag bouwen

Op de foto Frans Vandamme (voorzitter), Guido Soenen (architect), Anja Peperstraete (afdelingsverantwoordelijke), Lien Vandamme (directrice) en Stephanie Deprez (stafmedewerker) op de plaats waar het woonzorgcentrum uitbreidt. © (Foto JCR)
Redactie KW

Er staan grote bouwwerken op til bij woonzorgcentrum Ter Westroze. Het gemeentebestuur keurde een bouwvergunning goed voor de bouw van een nieuw dagverzorgingscentrum en 12 nieuwe kamers.

Het worden spannende tijden voor het woonzorgcentrum Westroze waar straks de werken beginnen aan de bouw van een nieuw gedeelte. “We speelden al even met het idee om ons aanbod uit te breiden met een dagverzorgingscentrum en kamers voor kortverblijf. Nadat we geen erkenning kregen voor de bouw van 16 nieuwe kamers dienden we een nieuwe bouwaanvraag in. Door meer ruimte te creëren hopen we meer mensen te bereiken”, aldus directeur Lien Vandamme. Aan de achterzijde van de huidige gebouwen in de Dorpsstraat wordt er straks een 400 vierkante meter groot gebouw opgetrokken. In de onderste verdieping komt het dagverzorgingscentrum, de twee bovenste bouwlagen zijn gereserveerd voor telkens zes nieuwe kamers en een grote leefruimte. Het woonzorgcentrum hoopt voor de bouwvakantie te kunnen starten met de bouw van de nieuwbouw.

Doorsteek

Momenteel telt het wzc 65 bedden. Dat wordt straks uitgebreid naar 68. Terwijl er 12 kamers bijkomen in de nieuwbouw verdwijnen er ook kamers in de huidige gebouwen. “Doordat we een doorsteek maken van het huidige gebouw naar de nieuwbouw zullen er enkele kamers verdwijnen. In het huidige gebouw komt er ook een grotere kineruimte. Enkele van de huidige kamers worden ontdubbeld”, legt Vandamme uit. Het wzc zal straks ook drie kamers voor kortverblijf hebben. De nieuwbouw en de omgevingswerken, waaronder de aanleg van een nieuwe toegangsweg, zullen in totaal 3,2 miljoen euro kosten. Voorlopig neemt de vzw rond het woonzorgcentrum de totale kosten helemaal op zich. Bij Ter Westroze hoopt men dat het project eind 2019 af is. Ondertussen worden de huidige kamers telkens opgefrist wanneer die leeg komen te staan.

Eind december kreeg Ter Westroze de toelating om de starten met een dagverzorgingscentrum. In afwachting van de nieuwbouw werd een ruimte in het huidige gebouw ingericht zodat oudere Westrozebekenaars die nog thuis wonen overdag in het woonzorgcentrum terecht kunnen.

“Ons dagverzorgingscentrum is het eerste in Groot-Staden. We merken dat er vanuit de gemeente interesse voor is. Een viertal senioren uit de gemeente komt momenteel al over de vloer. We zijn nog op zoek naar enkele vrijwilligers die de mensen willen ophalen”, geeft de directeur aan. De vzw onderzoekt momenteel ook de mogelijkheid om een dienstencentrum in Ter Westroze onder te brengen.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier