Woonzorgcentrum Maria ter Ruste in Zwevezele feestelijk en muzikaal geopend

Redactie KW

Het gloednieuw woonzorgcentrum Maria ter Ruste langs de Pastorijstraat werd feestelijk geopend. Heel wat genodigden waren aanwezig om mee te vieren. Op zondag 17 maart neemt Maria ter Ruste deel aan Dag van de Zorg.

Na een twee jaar verblijf in het pop-up woonzorgcentrum te Wingene keerden de 89 bewoners op dinsdag 20 november 2018 terug naar hun vertrouwde Zwevezele. Ze kwamen terecht in een gloednieuw woonzorgcentrum die voldoet aan de hedendaagse noden van de zwaar zorgbehoevende inwoners en in het bijzonder ook inwoners met dementie. Maria ter Ruste telt 85 kamers voor permanent verblijf. In zes woonkamers verblijven er 15 bewoners.

De officiële opening vond plaats op vrijdag 15 maart. Ruim 400 genodigden werden uitgenodigd naar CC De Wissel waar er enkele toespraken plaats vonden. We hoorden de huidige directeur Wim Velghe, burgemeester Hendrik Verkest en Bernard Bruggeman van Woonzorggroep GVO. Priester Frans Verhaeghen zegden de kruisjes in, die dienst zullen doen in de woonkamer van de bewoners.

Opendeur

Bij een feest hoort uiteraard leuke muziek en daar zorgde de ambianceband de Toape Geraapte voor. Aan de inkomhal van het woonzorgcentrum werd het opschrift met de namen van de bouwheren en de datum van de opening officieel ingehuldigd. De aanwezigen kregen een leervolle rondgang in het woonzorgcentrum en konden nadien genieten van een uitgebreide receptie.

Op zondag 17 maart neemt het woonzorgcentrum deel aan Dag van de Zorg. Ze gooien hun deur opnieuw open voor het grote publiek. Een bezoek kan van 10 tot 17 uur. Komende dinsdag sluit men het feest af en biedt de directie een verrassing aan hun bewoners aan. Het gaat om een Vlaamse vedette die langskomt maar wie het juist zal worden blijft geheim.

(Nele Sabbe/foto’s Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier