Woonzorgcentrum Emmaüs in Poperinge officieel geopend

20/04/18 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:03

Vrijdag werd het splinternieuwe woonzorgcentrum Emmaüs langs de Oostlaan feestelijk ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) en bisschop van Brugge Lode Aerts.

Woonzorgcentrum Emmaüs in Poperinge officieel geopend

Het woonzorgcentrum werd na een bouwperiode van ongeveer twee en een half jaar in gebruik genomen op 8 januari 2018. Momenteel zijn er een 30-tal bewoners opgenomen. Het centrum is een afdeling van het WZC OLV-Gasthuis in de Ieperstraat.

Algemeen directeur Mieke Vandeputte (46): "Het woonzorgcentrum wil een kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden aan zwaarzorgbehoevende ouderen. Er is ook specifiek aandacht voor ouderen met een gestabiliseerde psychische kwetsbaarheid. Voor dat laatste werken we samen met het instituut Heilig Hart uit Ieper."

Het WZC Emmaüs is ook een aanvulling op de ruime dienstverlening van het kortverblijf (open van maandag tot zaterdag), de nachtopvang, de zorgflats De Loft, de assistent-woningen Fioretti en De Vierling, de huisverpleging, en de dienstenchequeonderneming Gast en Thuis.

"Algemeen gezien hebben de bewoners een zeer grote zorgproblematiek. We beschikken hier nu over 74 kamers, telkens voor één persoon. Daarvan zijn er nu 30 bezet. De dagprijs bedraagt hier 59 euro. De gemiddelde leeftijd bedraagt 88 jaar. Nu zijn hier 26 personeelsleden, maar eens volzet, zal dat wel oplopen naar 45 tot 50. Nu kunnen de bewoners al rekenen op kiné, logo, ergo en een psycholoog.", besluit Mieke Vandeputte..

Momenteel is men achter het politiegebouw bezig met de aanleg van een parking met 45 parkeerplaatsen, op gronden die men in erfpacht kreeg van het Mariaziekenhuis.

(AHP-Foto MD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!