Woonwagenbewoners houden zich aan afspraak en verlaten Oostende

30/07/18 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

Een 500-tal woonwagenbewoners heeft zondag Oostende verlaten. Ze waren de week ervoor toegekomen zonder toestemming, maar Oostende gaf de woonwagenbewoners een week respijt. De kuststad meldt dat ze weg zijn en dat alles in orde is verlopen.

Woonwagenbewoners houden zich aan afspraak en verlaten Oostende

Op 22 juli verzamelde een grote groep woonwagenbewoners nabij de Oostendse luchthaven. Een 500-tal zigeuners had daar afgesproken om samen door te reizen naar een plek in Frankrijk, maar ze hadden daarvoor geen toestemming gevraagd. Na overleg met stad en politie werd beslist dat ze nog mochten blijven tot zondag 29 juli, en dat ze daarna het privéterrein moesten verlaten.

De woonwagenbewoners hebben zich aan die afspraak gehouden en zijn zondag vertrokken. Het terrein hebben ze netjes achtergelaten en de waterfacturen zijn betaald.

Oostende kneep een oogje dicht voor een weekje omdat ze geen overlast bezorgden en omdat er geen klachten waren binnengekomen.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!