Woon- en zorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate buikgriepvrij verklaard

13/02/19 om 16:13 - Bijgewerkt om 18:31

De uitbraak van het norovirus in het rusthuis Sint-Medard in Wijtschate is achter de rug. Sinds dinsdag verlopen alle activiteiten weer normaal en kunnen mensen weer op bezoek komen.

Woon- en zorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate buikgriepvrij verklaard

Op vrijdag 1 februari stelde de dokter in het woon- en zorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate buikgriep vast. De oorzaak daarvan was een besmetting met het besmettelijke norovirus. Er werden maatregelen genomen om het virus in te dijken. Zo mocht er geen bezoek meer langskomen en moest elke bewoner op zijn kamer blijven.

Het zorgcentrum kan sinds dinsdag echter weer terug naar een normaal regime. "Ik ben zeer tevreden hoe het personeel hiermee heeft omgesprongen", aldus burgemeester Marc Lewyllie. Dit weekend is er dus opnieuw een gebedsdienst in het centrum en ook kunnen mensen weer op een gewone manier op bezoek komen.

Het dorpsrestaurant, dat normaal plaatsvindt in het zaal 't Coninckshof van het WZC, verhuisde uitzonderlijk voor een tweede maandag op rij naar een andere stek in Heuvelland. Restaurant de Chaplin in Nieuwkerke bleek bereid de deuren open te zetten voor de 68 ingeschreven senioren.

(CMW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!