Het geheim van de experten

Het geheim van de experten

Bert Vanden Berghe - Het geheim van goede interieurexperten? Dat ze erin slagen om van een huis een thuis te maken. Een plek waar je je thuis voelt. En daar spelen niet alleen de kleur van de verf en de vorm van de stoelen een rol in, maar ook en vooral de accessoires. Interieurarchitecten Hendrik Billiau en Charlotte Van Bruwaene vertellen over die voorwerpen die hun hart en interieur veroverd hebben.

West-Vlaams covermodel

West-Vlaams covermodel

Kortrijk Een van de sterren van Tomorrowland en nu ook op de cover van KW Weekend: de Moro! De opvallende zetel van Studio Achoo uit Waregem is niet alleen een blikvanger, maar ook duurzaam. De Moro-zetels worden immers geprint uit tientallen soorten gerecycleerd materiaal.

Achter de schermen van Atelier Pierre

Achter de schermen van Atelier Pierre

Sandra Rosseel - Een bedrijf in geboortegeschenkjes dat potten breekt in de interieurwereld? Het klinkt onwaarschijnlijk, maar dat is buiten Vanhalst gerekend. Het bedrijf lanceerde drie jaar geleden Atelier Pierre, een decolabel dat met zijn bijzondere collecties van jonge ontwerpers in sneltempo harten én interieurs verovert. Op zoek naar het geheim achter het succes van Atelier Pierre werpen we een blik achter de schermen bij het Wevelgemse bedrijf.

Nestelen in stijl

Nestelen in stijl

Nu de dagen opnieuw beginnen te korten en het nieuwe schooljaar voor de deur staat, komt ook de herfst met rasse schreden dichterbij. Het is dan ook het ideale moment om je woonkamer in een nieuw kleedje te steken. Met deze eyecatchers tover je je leefruimte in een oogwenk om tot een gezellige cocon.

De mancave van The Young Smugglers

De mancave van The Young Smugglers

Ingelmunster Philippe Verhaest - Een toevluchtsoord voor mannen met een hart voor whisky. Zo kan je het clublokaal van The Young Smugglers uit Ingelmunster perfect beschrijven. De leden bouwden hun stulpje eigenhandig en gebruikten daarvoor bijna uitsluitend recuperatiematerialen. Een unieke inkijk in het heiligdom van de whiskyfanaten.

Een interieur met karakter

Een interieur met karakter

Ook stiekem fan van Piet Goddaer/Ozark Henry en zijn kunstzinnige interieur? Deze originele ideetjes geven jouw woning alvast een fantasierijk en artistiek tintje!

Binnenkijken bij Ozark Henry

Binnenkijken bij Ozark Henry

Wulpen Sandra Rosseel - "Werken is altijd leven", vertelt Ozark Henry ofte Piet Goddaer. En dus oogt zijn studio in Wulpen verrassend huiselijk en is het moeilijk te geloven dat dit twee jaar geleden nog een donkere landbouwloods was. "Architectuur en design interesseren me ontzettend. Mocht ik geen muzikant geworden zijn, dan was ik wellicht architect."

Zo woont Nele Tassaert: "Ik ben een echt stadsmens"

Zo woont Nele Tassaert: "Ik ben een echt stadsmens"

Kortrijk Nele Tassaert (40) woont samen met haar man Bart Vanhoutteghem (42) en zoon Jules (8) in het centrum van Kortrijk. Achter de gevel van het pand uit 1890 kom je in een mix van klassiek, modern en lounge terecht.

1.500 rusthuisbedden te kort aan de kust

1.500 rusthuisbedden te kort aan de kust

De Panne Onze kust is voor veel senioren de plek waar ze hun oude dag willen doorbrengen, maar is daar eigenlijk helemaal niet op voorzien. Vandaag zijn er al 1.500 rusthuisbedden te kort. En eens de babyboomers zorg nodig hebben, zal het probleem nog nijpender worden, schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Cohousing Kortrijk wil in 2018 beginnen te bouwen

Cohousing Kortrijk wil in 2018 beginnen te bouwen

Kortrijk In Kortrijk wordt al sinds 2012 over cohousing gesproken, maar het project raakt maar niet op toerental. Al is er nu opnieuw een horde genomen: de bouwaanvraag is ingediend. "We hopen dat de site in 2019 klaar is en we er kunnen gaan wonen", stelt Ingrid Thys.