Woesten krijgt er twintig woongelegenheden bij

Plan van waar de woongelegenheden gebouwd zullen worden. © RVL
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Vleteren van woensdagavond werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de WVI, Ons Onderdak en de gemeente. Het betreft de ontwikkeling van een woonproject in Woesten.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “Op de site ‘Tramstatie-Groenerf’ in de Elverdingestraat in Woesten bezit de gemeente gronden die destijds verworven werden van de sociale bouwmaatschappij Ons Onderdak. Het gaat om het ‘bosje’ naast de school, rechtover de brouwerij Deca. Op onze vraag worden die gronden nu overgedragen aan de West-Vlaamse Intercommunale WVI en Ons Onderdak, tegen 15 euro per m2. De WVI zal er een zestal kavels of woningen te koop aanbieden. Ons Onderdak heeft de intentie een zestal kleine sociale huurappartementen (drie bouwlagen) aan te bieden in een meergezinsconfiguratie.”

In de toekomst zou Ons Onderdak nog acht kavels verwezenlijken achter het restaurant Fermetje. Zodoende krijgt Woesten dus twintig nieuwe woongelegenheden. Voor het lidmaatschap van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) boden zich heel wat kandidaten aan. Marc Van Litsenburgh wordt voorzitter. Annelies Vansteenlandt en Delphine Druant zetelen als deskundigen. Effectieve leden zijn Martine Masson, Martin Demolder, Bart Lamaire en Peter Pillen. Omgevingsambtenaar Jan De Moor wordt secretaris.

Alhoewel het hebben van een Milieuraad niet meer nodig is, besloot de gemeente toch verder te werken met een dergelijke adviesraad. Alle vroegere leden hebben bevestigd verder te willen deel uitmaken van de raad. Er meldden zich ook vier nieuwe kandidaten. Ook elke politieke fractie heeft een niet-stemgerechtigde afgevaardigde. Samen zijn er 19 leden.

Ook de Jeugdraad werd opnieuw samengesteld. Voorzitter wordt Jo Decruy, secretaris Robin Paesschesoone, penningmeester Sofie Sampers, en het dagelijks bestuur bestaat uit Evert Feys, Silke Jooren, Sarah Castryck, Jelle Vermeulen, Seppe Geldof, schepen van Jeugd Bram Coppein (LVP) en iemand van Vleteren Actief. De volgende gemeenteraad heeft pas plaats op woensdag 22 mei. De raad van april wordt op 24 april om 19.30 uur vervangen door een gespreks- en debatavond in het dorpshuis in Woesten. Alle inwoners van Vleteren zijn welkom op deze inspraakavond rond het meerjarenplan.

(AHP-FT RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier