WK-voetbal komt naar het evenementenstrand in Knokke-Heist

Op het evenementenstrand wordt er een heus tentendorp opgericht. Op de foto zien we Arnoud Maene, Philippe Van Weehaeghe, Karel Coudyse, Christophe Engels en Bruno Woestyn. © DM
Redactie KW

Wie geen zin heeft in hoge Russische prijzen of afgeschrikt wordt door hooliganisme, kan vanaf nu relaxen en ontspannen. Want met ‘We are Belgica’ moet je op het evenementenstrand in Duinbergen niks van de WK-gekte missen. Van 14 juni tot 15 juli wordt ‘We are Belgica’ een knaller van een voetbalfeest!

“Omdat zelf naar Brazilië trekken toch wat kostelijk was, besloten we om vier jaar geleden het WK naar Knokke-Heist te brengen. Aan de Zes Bochten zijn we met vier vrienden uit Knokke-Heist met ons project gestart”, vertellen Karel Coudyser, Bruno Woestyn, Philippe Van Weehaeghe en Christophe Engels. “Wat ons bij blijft is de enorme ambiance. Per avond vonden ruim duizend bezoekers de weg naar ons Belgica Café.”

“Met de voeten in het zand straks alle WK-matchen volgen”

“Toen de gemeente ons vroeg om dit keer op het evenementenstrand in Duinbergen een Belgica Café te voorzien, aarzelden we geen moment. De locatie is gewoonweg schitterend. Bovendien is ‘We are Belgium’ nog meer dan vier jaar geleden een hype. We merkten ondertussen ook dat een WK de supporters een stuk meer aanspreekt dan een EK.”

Groot tentendorp

“De bedoeling is dat we op het strand een groot tentendorp bouwen. Een gedeelte is overdekt en er is plaats voor zo’n 1.300 toeschouwers. Men kan in een gezellige sfeer met de voeten in het zand op een groot scherm van 20m² van topkwaliteit al de WK-matchen volgen. Ondertussen kan men genieten van een drankje en een snack. Er komt een aparte beveiligde ruimte, waarin men handtassen en andere zaken van waarde kan opbergen.”

“We verwachten een spetterend editie met veel ambiance. Want ook vooraf en nadien is er heel wat te beleven. We openen ons Belgica Café niet enkel als er een match is. We zijn dagelijks vanaf het middaguur open. Als de Belgen spelen bouwen we een extra groot feest. Bij de vorige edities kregen we heel wat mooi en bekend volk over de vloer. Dat verwachten we straks ook.”

Shuttletreintje

“Van de gemeente krijgen we alvast de volle medewerking. Er zijn ruim tweehonderd parkeerplaatsen in de onmiddellijke buurt en we pakken uit met een shuttletreintje, dat de supporters via het station, het marktplein, het Van Bunneplein en de zeedijk naar Duinbergen brengt.”

“Bovendien gaat de opbrengst van Belgica vzw naar een goed doel. Net zoals vier jaar geleden schenken we na afloop een cheque aan Het Vlot: een therapeutisch dagverblijf in Knokke-Heist voor baby’s, peuters en niet-schoolgaande kinderen van 0 tot 12 jaar met een motorische, verstandelijke of meervoudige beperking.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier