Wirrewarre straks weer op de planken

Op de foto herken je zittend v.l.n.r. Carine Declerck, Aagje Van Maerrem, José Vanderhaeghe, souffleur Marie-Christine Hollevoet, Yves Desomer. rechtstaand v.l.n.r. Febe Cuvelier, Evita Fraeyman, Peter Desodt, Johan Cuvelier, Ann Robeir, voorzitter Johan Doom, regisseur Claudine Vlaeminck. Emmanuel Abeele, Ingrid Vandewaetere en Timothy Everaert konden er niet zijn op het moment van de foto. (foto ACK)
Redactie KW

Toneelkring De Wirrewarre brengt begin maart het komische stuk ‘Blijft het bij dromen?’ van Louis Boonen in het dorpshuis in Jonkershove.

Het verhaal speelt zich af in een gezellige Vlaamse volksbuurt die opgeschrikt wordt wanneer er een bericht komt dat ze onteigend worden. Dat betekent ook dat hun stamcafé zal moeten verdwijnen. Een of andere rijke die zijn geld in de filmwereld verdient, wil er een groot winkelcomplex uit de grond stampen.

Meteen ontstaan er twee partijen: de vrouwen die dromen van het vele geld en een filmcarrière in Hollywood terwijl de mannen daarentegen nuchter blijven en de opkoper wantrouwen, maar… blijft het bij dromen?

De acteurs

De acteurs zijn José Vanderhaeghe, Aagje Van Maerrem, Ann Robeir, Pieteer Desodt, Emmanuel Abeele, Johan Cuvelier, Evita Fraeyman, Ingrid Vandewaetere, Yves Desomer, Carine Declerck en Timothy Everaert, Marie Christine Hollevoet zorgt voor tekstondersteuning en de regie is in handen van Claudine Vlaeminck.

De Wirrewarre is niet enkel een toneelkring maar ook en vooral een groep vrienden die samen toneel speelt en dat merkt men ook tijdens de voorstellingen. “We proberen ieder jaar een stuk te brengen waarbij iedereen aan bod komt”, zegt Aagje Van Maerrem. “Het is niet altijd eenvoudig om een stuk te vinden waarbij iedereen een rol kan krijgen maar tot nu toe lukt het ons wel. We kiezen ook voor een komedie, mensen moeten zich na een drukke dagtaak kunnen ontspannen, alles kunnen loslaten en eens goed lachen.”

Er zijn opvoeringen gepland op zaterdag 2 maart om 20 uur, zondag 3 maart om 16 uur, vrijdag 8 maart om 20 uur en zaterdag 9 maart om 20 uur in het Dorpshuis in Jonkershove. De voorverkoop vindt plaats in het Dorpshuis in Jonkershove op zondag 3 februari van 10 tot 12 uur. Daarna kan je nog kaarten kopen bij Foto Masselis in de Smissestraat 5 in Klerken, via het telefoonnummer 051 50 37 02 en via mail op het e-mailadres mc.hollevoet@live.be. Wie erbij wil zijn, haast zich op 3 februari naar het Dorpshuis in Jonkershove. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier