Winterse sfeer op Kanegems dorpsplein

Tim Dierckens, Jesse Snauwaert en Louis De Bel toveren met het team van #PPB dit dorpsplein straks om tot een heuse winterbar. © LDW
Redactie KW

Dit weekend wordt het dorpsplein van Kanegem ingepalmd door een heuse winterbar, opgezet door #PPB. Een groep van 17 jonge enthousiastelingen zorgt voor de tweede keer voor een bijzonder nieuwjaarsfeest voor de dorpelingen.

#PPB, ofwel Party Pictures Bovijn, is het brein achter de winterbar in Kanegem. “Onze groep is eigenlijk ontstaan als een WhatsApp-groepje”, legt Jesse Snauwaert (25) van #PPB uit. “De leden postten vooral foto’s in de groep of maakten er afspraken om samen uit te gaan in het weekend. We zijn een hechte bende, maar ons WhatsApp-groepje is toch een klein beetje uit de hand gelopen.

De kameraden beslisten een paar jaar geleden immers om tijdens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen een bar te organiseren op het dorpsplein. “Intussen passeert de Ronde hier niet meer, maar we wilden de Kanegemnaren wel verder bij elkaar brengen.”

Quiz is uitverkocht

“Vroeger was er hier een kerstboomverbranding, maar die bestaat intussen niet meer”, gaat Louis De Bel (26) verder. “Dat weekend leek ons wel ideaal om een winterbar te organiseren. Vorig jaar was er de eerste editie en die was meteen een schot in de roos.

Vorig jaar organiseerde #PPB op zaterdag en zondag voor het eerst de winterbar. “Op zaterdag mochten we toch zeker 400 Kanegemnaren verwelkomen en de goochelaar op zondag was ook heel populair”, vertelt Louis. “Dit jaar beslisten we om het programma uit te breiden naar de vrijdag, met de organisatie van een quiz. Die is intussen al helemaal uitverkocht, met maar liefst 31 ploegen van vier deelnemers.”

Gelukkig nieuwjaar

Op zaterdag staat een optreden van de lokale band Royalty Busters gepland. “Om 21 uur is er een voorprogramma en de band start 30 minuten later. Er is ook een afterparty met dj Fluppe.”

“Op zondag zetten we opnieuw in op de families”, vult Jesse aan. “Er is heel wat kinderanimatie. Hopelijk zal de tent net als vorig jaar weer helemaal vol zitten. We doen alles met onze groep van 17, tot zelfs de verse soep maken. Volgens ons is de winterbar voor de Kanegemnaren echt het ideale moment om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.”

De winterbar vind je op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari vanaf 16 uur op het dorpsplein. Toegang is gratis.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier