Wintermarkt opent het nieuwe jaar in Oekense basisschool De Ark

Op de foto de werkgroep die zich inzet voor de organisatie van de Wintermarkt met Carolien Vanhollebeke, Inge Maertens, Marleen Van Coillie, Geert Orgaer, Gene Vangampelaere en Wim Desmet. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Een nieuw jaar, dat betekent ook dat er volop afgesproken wordt om samen te toosten op een succesvol jaar. In Oekene is dat niet anders, daar organiseert basisschool De Ark traditioneel de Wintermarkt met tal van lekkernijen.

De Wintermarkt vindt dit jaar op vrijdag 12 januari plaats. “Vanaf 18 uur is iedereen welkom op de speelplaats van basisschool De Ark in de Sint-Eloois-Winkelsestraat”, begint directeur Geert Orgaer te vertellen. “De hele Oekense bevolking is uitgenodigd. Meer en meer geldt deze Wintermarkt als een officieuze nieuwjaarsreceptie waar de Oekense bevolking de nieuwjaarswensen met elkaar uitwisselt. We hebben dat ondertussen al in verschillende weersomstandigheden gedaan. Van regenbuien tot de barre vrieskou van vorig jaar. Wat volgende vrijdag ook brengt, sneeuw noch winterweer mogen de mensen tegenhouden om erbij te zijn. Een warm hapje of drankje, een knipoog of een warme wens brengen vanzelf de warmte tot in uw tenen terug.”

Sfeer

“Door de leuke en ook voor kinderen aantrekkelijke standjes zal er in het geïmproviseerde Charles Dickens-achtige dorp een gezellige sfeer heersen. De standen worden passend versierd en er is in elk van de tien huisjes wel wat te zien en te beleven. Op de Wintermarkt is een verrassing(soptreden) ook nooit uit de lucht”, gaat Geert verder. “Gezien de Wintermarkt plaatsvindt op de speelplaats, maken de kinderen deel uit van het gebeuren en kunnen papa en mama met een veilig gevoel de kinderen in het oog houden, terwijl ze spelen in het warme en overdekte forum in de nieuwbouw. Er is gratis kinderanimatie voorzien.”

Hapjes

“Die avond hoeft u geen eten te koken of een pizza in de oven te steken. Bij een Wintermarkt horen winterse hapjes en die zijn er dan ook volop te verkrijgen: wafeltjes, snacks en de traditionele koffie-, jenever- of frisdrankenbar.” De organisatie is in handen van de leerkrachten samen met de mensen van het oudercomité van De Ark.

“De opbrengst gaat integraal naar de werking van het oudercomité!”, besluit Geert.

Afspraak op vrijdagavond 12 januari vanaf 18 uur in basisschool De Ark voor de Wintermarkt.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier