Winterbar Vetur gaat zondag definitief open

17/12/17 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:17

De opvallende iglo staat opgesteld op Buda Beach, aan de oever van de Leie. De winterbar kreeg de naam Vetur, winter in het IJslands. De bar is van donderdag tot en met zondag open tot eind januari.

Winterbar Vetur gaat zondag definitief open

© TV

De iglo, met een diameter van 10 meter, is een initiatief van Christ Sanchez (29) en Lukas Beke (26). Ze werkten het concept uit samen met interieurarchitect Henryk Virabian en Style Copy. De bar is gezellig ingericht met heel wat hout, winterse kleuren en warme elementen.

Vetux winterbar opent zondag officieel op Buda Beach in Kortrijk.

Vetux winterbar opent zondag officieel op Buda Beach in Kortrijk. © TV

Gezelligheid primeert ook buiten, waar een buitenbar, verschillende eetstandjes, een verwarmd terras en sfeervolle lampjes de bezoekers warm moeten houden. "De opening was voorzien op 10 december maar technische problemen en slechte weersomstandigheden noodzaakten ons een beetje later dan gepland open te gaan. Door de zware sneeuwval en rukwinden vonden we het niet opportuun om te openen. Veiligheid voor alles", aldus Lukas.

Christ Sanchez (29) en Lukas Beke (26) in de gezellige zitjes.

Christ Sanchez (29) en Lukas Beke (26) in de gezellige zitjes. © TV

De gastheren serveren typische warme dranken en kleine versnaperingen. Op zondag kan je brunchen vanaf 11 uur. Vetur is open van donderdag tot en met zondag, telkens van 11 tot 22 uur. Dit tot eind januari.

(PVH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!