Winterbar Hygge geopend in Jabbeke

Opening Winterbar Hygge. © Foto Davy Coghe
Redactie KW

Nog tot en met 13 januari kan men schaatsen en de kerstsfeer opsnuiven aan de Winterbar Hygge. Aan de ingang van het Jabbeekse Vrijetijdscentrum staat een ijspiste en een tiental chalets. Gedurende heel de kerstvakantie zijn er diverse evenementen.

De kinderen van basisschool De Klimtoren mochten in de namiddag al eens de ijspiste inrijden. Maar donderdavond, met flink wat belangstelling, werd de Winterbar Hygge officiëel geopend.

Initiatiefnemers Tim Lootens en schepen Frank Casteleyn rekenen op 300 bezoekers per dag. Ook om het winters gezellig te houden zal dat nodig zijn. Daarom is er zowat elke dag een evenement gepland op en rond de winterbar. Ook de tien chalets met elk een apart aanbod zijn een meerwaarde.

De kerstmarkt én ijspiste zullen tussen 20 december en 13 januari 7 op 7 open zijn, tot 22 uur ‘s avonds. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is er ook een thuisbrengservice. Zelfs op nieuwjaarsdag voert men mensen met een glaasje te veel op naar huis.

Openingsavond loopt niet zoals gepland

De openingsavond hadden de uitbaters zich wellicht wel anders voorgesteld. Een gasbrander, die de tent warm moest houden, vatte vuur. Gelukkig raakte er niemand gewond en bleef de schade aan de tent beperkt.

(PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier