Winter Moments with Flowers gaat voor wereldrecordpoging 'grootste bebloemde iglo'

24/11/16 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:34

Vrijdag gaat op de site van Oud Sint-Jan in Brugge Winter Moments with Flowers van start.

Winter Moments with Flowers gaat voor wereldrecordpoging 'grootste bebloemde iglo'

Blikvanger van dit evenement wordt het bouwen van de grootste bebloemde indoor iglo waarmee de organisatoren een gooi willen doen naar een vermelding in het Guinness Book of Records.

Wie van plan is om dit evenement te gaan bezoeken, treedt het Oud Sint-Janshospitaal binnen. Daar hopen de initiatiefnemers de bezoekers te verrassen met een ijskoud sprookjeslandschap. "Een team zal proberen het wereldrecord van de grootste bebloemde indoor iglo te bouwen", zegt Regine Motmans. "Wij mikken op een iglo die 4,65 meter hoog is en een diameter van twaalf meter heeft. Hiervoor worden 250 orchideeëntakken aangewend. Op elke tak zullen een vijftiental bloempjes zitten. Daarnaast gaan we nog verschillende andere bloemen verwerken naast vier lopende meter kerstlichtjes."

Er nemen ook zeventien designers, bloembinders en topfloristen deel aan Winter Moments with Flowers. "Eveneens komt een team uit Oekraïne ons evenement vervoegen dat rond aarde en water zal werken", aldus Motmans. Zo kan iedereen ideeën sprokkelen voor zijn of haar kersttafel.

Zelfs de gangen krijgen decoratie. Eén gang wordt helemaal in het vuurthema versierd, in een andere gang komen de vier elementen aan bod. Op de binnenkoer moet een tapijt van dikke sneeuwballen de aandacht lokken. Op die manier hopen de organisatoren zo'n 15 à 20.000 bezoekers te lokken. Opvallend: dit zal in de helft van het aantal dagen van vorig jaar moeten gebeuren, want het evenement werd teruggeschroefd van tien naar vijf dagen. ?Op die manier krijgen de mensen bloemen te zien waarvan de versheidsdatum nog niet verstreken is", motiveert Motmans.

(SVV)

>> Winter Moments with Flowers vindt plaats van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 november op de site Oud Sint-Jan. Dagelijks van 10 tot 18 uur, behalve op vrijdag 25 november. Dan sluit dit evenement pas om 20 uur de deuren. Toegang: 13 euro (vvk) en 15 euro (kassa). Kinderen van 1 tot 12 jaar mogen er gratis in. Website: www.wintermoments.be

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!