Winkel van de Vleugels in Klerken heeft nieuwe vestiging vlakbij de nieuwe ingang

Het zijn cliënten van de Vleugels samen met personeel van de Vleugels en leerlingen van vzw Heuvelzicht samen met de leerkrachten en vrijwilligers die de winkel runnen. Op de foto poseren vooraan v.l.n.r. Maxime Verhelst, Louise Maessen, Lise Depuydt, Emiel Vanderperre, Leza Fonteyne, achteraan zie je v.l.n.r. Ylan De Caluwé, Matthias Bellegier, Joren Casier en Jürgen Declercq. © Foto ACK
Redactie KW

De winkel van de Vleugels, die tot nu toe in de Dorpsstraat 10 in Klerken gevestigd was, is verhuisd naar een nieuwe vestiging vlakbij de nieuwe ingang en De Link van de Vleugels met ingang langs de Stokstraat.

“We willen met De Vleugels vooral een open voorziening zijn, niet een dorp in het dorp maar een plaats waar we samenkomen, mensen van het dorp en mensen van de voorziening”, legt Jürgen Declercq, coördinator van afdeling de Schakel en ‘t Alternatief uit.

Heel toegankelijk

“De nieuwe locatie is vlakbij de nieuwe ingang en onder De Link, vlakbij de watermuur en de Grote Zaal, heel toegankelijk. De Link is onze tearoom waar iedereen welkom is om er een koffie of iets anders te komen drinken, een sociale ontmoetingsplaats tussen de voorziening en het dorp. We hebben plannen om op een later tijdstip, in De Link een sociaal restaurant te openen waar iedereen aan een democratische prijs een middagmaal kan komen eten. De weg vanaf de Stokstraat naar het Alternatief zal ook deels verkeersvrij worden gemaakt. We willen zoveel mogelijk mensen over de vloer krijgen. De Link is open op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur.”

“Iedereen vindt hier zeker een leuk en origineel geschenk dat met liefde gemaakt werd”

Het Alternatief is een moderne winkel geworden waar je een brede waaier aan producten vindt. “Het zijn cliënten van de Vleugels samen met personeel van de Vleugels en de leerlingen van vzw Heuvelzicht samen met de leerkrachten en allen bijgestaan door vrijwilligers die de winkel runnen. We bieden in onze winkel artisanale producten aan door cliënten gemaakt en ook vanuit andere sociale organisaties zoals bijvoorbeeld Duin en Polder, De Lovie en de Wereldwinkel om er maar een paar te noemen. Verder zijn hier ook zaken verkrijgbaar uit de korte keten zoals koffie, thee, wijn, bieren, zelfgemaakte jenevers en ons eigen biertje ‘Alternatief’ , originele wenskaarten en nog heel wat meer. Iedereen vindt hier zeker een leuk en origineel geschenk dat met liefde gemaakt werd.”

“Terwijl de cliënten en de leerlingen van vzw Heuvelzicht in de winkel staan, leren ze ook heel wat vaardigheden aan, zoals het bedienen van de kassa, het omgaan met de euro, omgaan met mensen en dergelijke meer”, legt Jürgen Declercq uit.

Atelier

Om voorziening en dorp nog meer samen te brengen wordt er ook gedacht aan het laten passeren van het Heuvelpad door de voorziening en door D’Hofstee. Het Heuvelpad is een wandelroute van ongeveer 7 km. “Op de vroegere locatie van het Alternatief komt een atelier, zowel voor mensen van de voorziening als voor mensen van het dorp. We zijn er voorlopig nog niet uit hoe we het precies gaan aanpakken maar er zal in ieder geval een atelier komen”, geeft Jürgen nog mee.

Oliebollen en muziek

“Tijdens de Kerstmarkt en de Kerstrun zal iedereen de kans krijgen om een groot stuk van de voorziening te leren kennen. Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 december vindt de Kerstmarkt plaats. Op vrijdag 7 december is de Kerstmarkt open van 10 tot 18 uur en is er de mogelijkheid om beenhesp of een belegd broodje te eten maar ook pannenkoeken zijn te verkrijgen. Tijdens de kerstmarkt zijn er optredens van het kinderkoor van Heuvelzicht.”

“Zaterdag 9 december kan je op de kerstmarkt terecht van 12.30 tot 20 uur. Dit jaar komt op zaterdag een oliebollenkraam, verder vindt de Kerstmarkt niet alleen plaats in de Grote Zaal maar wordt de verbinding met De Link gemaakt waar live muziek wordt gespeeld. Ook in de Grote zaal zal kerstmuziek worden gespeeld. Op zondag 9 december van 14 tot 18 uur wordt de kerstmarkt in de Grote Zaal georganiseerd door verenigingen en hobbyisten van het dorp.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier