Wingene sluit aan bij Huis van het Kind, dat vanaf volgend jaar start

Het intergemeentelijk Huis van het Kind start op 1 januari 2019. © Nele
Redactie KW

De gemeenten Wingene, Meulebeke, Pittem en Ruiselede slaan de handen in elkaar binnen een intergemeentelijk Huis van het Kind. Ze werken samen met het OCMW en enkele partners. Dit huis start op 1 januari 2019.

Een Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die zich richten naar gezinnen en aanstaande gezinnen met kinderen en jongeren tot 25 jaar. Het doel is preventieve gezinsondersteuning door in te zetten op gezondheid en welbevinden van kinderen, jongeren, ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken.

Inwoners kunnen er terecht voor opvoedingsondersteuning, preventieve gezondheidszorg, informatie, advies, begeleiding en ontmoeting. Dat kan gaan over kraamzorg, individuele begeleiding, informatiesessies en vormingsavonden, spel- en ontmoetingsinitiatieven… Met dit gevarieerd aanbod wil men inspelen op de lokale noden en behoeften.

Duidelijke nood

Vanuit de dagelijkse ervaringen met kinderen en gezinnen en na overleg met de betrokken partijen werd duidelijk dat er nood is aan een duidelijk informatief en coördinatiepunt voor gezinnen met jonge kinderen. Daarom gingen de vier gemeenten Wingene, Meulebeke, Pittem en Ruiselede en de OCMW’s in op de oproep van minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Jo Vandeurzen.

De aanvraag werd ingediend op 28 september 2018. De andere partners zijn Kind en Gezin, het consultatiebureau van Kind en Preventie en Landelijke Kinderopvang vzw. Het intergemeentelijk Huis van het Kind start op 1 januari 2019.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier