Wim Opbrouck helpt Welzijnsschakel De Spie bekend te maken

© (Foto LOO)
Redactie KW

Vrijdag zong Wim Opbrouck samen met kompaan Luc Byttebier enkele liedjes om de Harelbeekse welzijnsschakel De Spie meer naambekendheid te geven. “Dergelijke dingen moeten we ondersteunen. Het is onze plicht”, aldus Wim Opbrouck.

De Spie vzw is een welzijnsschakel die zich inzet en openstaat voor alle mensen in kansarmoede in Groot-Harelbeke. De medewerkers zijn allemaal vrijwilligers die al dan niet tot de doelgroep behoren. De Spie bereikt haar doelgroep op verschillende manieren, op verschillende tijdstippen en gedurende het volledige jaar. De vereniging verzorgt tijdens het schooljaar, tweemaal per week een huiswerkklas voor de leerlingen van het lager onderwijs. Ook wordt er tweewekelijks een ontmoeting gepland met een gezellige babbel, een kaartspel of een gezelschapsspel. Verder organiseert De Spie een paasontbijt, een daguitstap en een kerstmaal tegen zeer democratische prijzen. Tot slot beschikt de organisatie over het ‘Spiekuur’, waar de doelgroep terechtkan met allerhande vragen over hulp en steun, vrije tijd, een vertrouwelijke babbel, goede raad, ondersteuning en zo veel meer.

“Het project De Spie is rechttoe rechtaan en is rechtstreeks voor mensen die het nodig hebben, en dat in onze stad. Het is geen ‘verre’ problematiek. Het is zeer dichtbij ons: denk maar aan hun huiswerkklasjes, mensen samenbrengen voor een babbeltje en kaartnamiddag, de sociale kruidenier. Simpelweg, menselijk en direct, naar en voor de mensen”, duidt Wim Opbrouck. “We maakten er iets gezelligs van, helemaal niet grootschalig, enkele liedjes en wat accordeon en een kop warme soep. Speciaal voor de mensen van De Spie. Dergelijke dingen moeten we ondersteunen. Het is onze plicht.”

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier