Wim Callewaert uit Roeselare bepaalt de sterkste Tourwinnaar ooit

15/06/18 om 00:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 10:36

Wim Callewaert heeft met 'Met kop en schouders, een analyse van de naoorlogse Tourprestaties' een boek op de markt gebracht waar hij met een zelf uitgevonden 10 procent analyse nagaat welke naoorlogse wielrenner nu echt de beste was.

"Ik kreeg de liefde voor de koers over van mijn vader", steekt Wim van wal. "Het is mijn eerste boek en is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Het voorbereidend werk begon al in 2005 bij de laatste tour van Armstrong, maar het echte begin van mijn interesse was in 1995 toen er werd afgevraagd of Indurain beter was dan Anquetil. Ik bezocht ook veel oud-renners voor het schrijven van mijn boek. Zo ging ik onder andere langs bij Jean Brankart, Marcel De Mulder, Roger De Cock, Michel Pollentier, Gilbert Desmet en Raymond Impanis om hun verhaal aan te horen. Het boek is ingedeeld in 3 delen. Deel 1 gaat over tijdritten, deel 2 over ritten met aankomsten bergop e...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!