Wim Ballieu een van de blikvangers van negende Antwerpen Proeft

Redactie KW

Aan de Waagnatie op de Antwerpse Scheldekaaien vindt tijdens het Hemelvaartweekend, van 14 tot en met 17 mei, de negende editie plaats van Antwerpen Proeft.

Op de affiche van het culinaire festival staan een dertigtal restaurants en speciaalzaken, met bekende chefs als Wout Bru en Wim Ballieu achter het fornuis. Nathalie Meskens, culinair auteur Luc Hoornaert en chef-kok Wim Keersmaekers zijn dit jaar de ambassadeurs van het evenement.

Antwerpen Proeft kiest al enkele jaren voor een formule waarbij bezoekers weliswaar een toegangsticket moeten kopen (5,5 euro per dag of 11 euro voor een combiticket in voorverkoop), maar in ruil daarvoor een verwelkomingsdrankje en – na het festival – een gratis aperitief in een van de deelnemende restaurants krijgen. De gerechtjes die aan de verschillende standjes verkocht worden, kosten dan weer 5 tot 7,5 euro, wat volgens de organisatoren ‘een fractie van de gangbare restaurantprijs’ is.

Voorts staan er op Antwerpen Proeft een pak gratis workshops en demonstraties op het programma, met onder meer tv- en/of sterrenkoks als Sofie Dumont en Viki Geunes. Je kan er ook opnieuw aan ‘beer & food pairing’ doen en leren hoe je panna cotta of dim sum maakt. Op vrijdag en zaterdagavond zijn er gratis afterparty’s op het festivalterrein.

(BELGA)

>> Alle praktische informatie staat op www.antwerpenproeft.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier