Willy Wolfcarius was 22 jaar lang trouwe voetverzorger van de Hallebedevaarders

04/05/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 14:31

Op vrijdagavond 4 mei vertrekt vanuit Oostrozebeke de jaarlijkse Hallebedevaart. Een lange traditie die dateert van in de jaren 1890 toen een zekere Deleersnijder, in de volksmond 'Leerke' genaamd, op vraag van oudere mensen regelmatig op bedevaart trok naar Halle. Al die tijd is de jaarlijkse bedevaart blijven bestaan en vindt die telkens in het eerste weekend van mei plaats.

Ieder jaar zijn er nog een dikke 100 pelgrims die de uitdaging aangaan en liefst 80 km stappen uit geloofsovertuiging of uit dank voor het bekomen van een gunst van hierboven. Tientallen vrijwilligers zetten zich jaarlijks in om het comfort van de pelgrims te verbeteren. De organisatie zelf gaat nog steeds uit van het plaatselijk broederschap van Halle. De intussen 74-jarige Rode Kruismedewerker Willy Wolfcarius is een van die vrijwilligers die liefst 22 jaar klaar stond om gestrande bedevaarders te verzorgen. Hij mag terecht de barmhartige samaritaan van de Hallebedevaart genoemd worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!