Wilfried Pauwels gevierd door de culturele raad en stadsbestuur Veurne

15/11/17 om 19:56 - Bijgewerkt om 19:56

Naar aanleiding van zijn negentigste verjaardag werd dinsdagavond een speciale viering op touw gezet.

Wilfried Pauwels gevierd door de culturele raad en stadsbestuur Veurne

José Tyteca (film), José Clauw (film en cultuurraad), Gery Bruneel, Juliette Verdonck, Cécile Cambien,(getuigenissen) Jan Huyghe (muziek), Frans Maes, Carla Jans (getuigenissen), Wilfried Pauwels, Guido Hoste en Marc Vandendries (getuigenissen) voorzitter cultuurraad Maurits Timperman en schepen Nathalie Delva. Op de foto ontbreekt getuige Siegfried Debaeke, (De Klaproos) uitgever van de boeken van Wilfried © JT

Wilfried Pauwels is priester en was leraar aan het Koninklijk Atheneum van Veurne. Hij schreef meerdere boeken over Veurne in de oorlog en het verzet in de regio. Hij schreef ook een boek over en voor het Davidsfonds. De kranige Wilfried, die nog altijd alleen woont in de Pannestraat in Veurne, maakte enkele weken voor de viering een kwalijke val, maar woonde toch de viering bij in een rolstoel, omringd door familie en vrienden van vroeger.

Wilfried is nog steeds een spraakwaterval wanneer hij kan vertellen over zijn werk en het oorlogsgebeuren in Veurne. De Culturele Raad liet een film maken waar negen van zijn vrienden of medewerkers van vroeger vertellen en getuigen over hun samenwerking met Wilfried. De film met de getuigenissen werd op de viering vertoond en werd afgewisseld met muziek door een groep rond Jan Huyge. Voorzitter van de Cultuurraad, Maurits Timperman, burgemeester Peter Roose en schepen Nathalie Delva belichtten de verwezenlijkingen van deze innemende en veelzijdige man, die heel wat betekent voor het culturele leven van Veurne. De Vrienden van het Veurns Archief, het Davidsfonds en Unizo Veurne droegen ook hun steentje bij om deze viering op touw te zetten.

(JT)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!