Wijk in Varsenare volledig afgesloten voor reconstructie gezinsdrama

De reconstructie start om 13.30 uur. © Davy Coghe
Redactie KW

In de Ter Hauwestraat in Varsenare organiseren politie en parket donderdagnamiddag een reconstructie van het gezinsdrama van eind vorige maand.

Een 30-jarige vrouw bracht in de nacht van 28 op 29 augustus haar drie kinderen om het leven in haar woning in de nieuwbouwwijk en probeerde daarna uit het leven te stappen door met haar wagen tegen een brugpijler te rijden op de E40 in Oostkamp.

De vrouw overleefde echter en zit sindsdien in de gevangenis van Brugge opgesloten. De onderzoeksrechter stelde ondertussen al een college van psychiaters aan om de vrouw te onderzoeken. Volgens haar advocaat zou ze kampen met een postnatale depressie, na de geboorte van haar jongste kind in juni.

De wijk waar het drama zich afspeelde, werd donderdagochtend in alle vroegte al volledig afgesloten. Een ploeg van de civiele bescherming kwam ter plaatse om grote hekken te plaatsen zodat de wedersamenstelling in alle rust en sereniteit kan plaatsvinden. Pottenkijkers worden op afstand gehouden.

Partner ook aanwezig?

De reconstructie start om 13.30 uur. Daarbij zal de jonge moeder naar de plaats delict gebracht worden om in het bijzijn van haar raadsman aan de speurders en de onderzoeksrechter te tonen hoe ze haar drie kinderen, twee jongetjes en een meisje, om het leven bracht.

Of haar partner, die thuis was op het moment van de feiten maar wellicht lag te slapen, ook aanwezig zal zijn, is niet duidelijk. Zijn advocaat zal de reconstructie in ieder geval wel volgen. Om 20 uur wordt de wijk weer opengesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier