Wietse Hindryckx: "Het geeft een kick om je kunst in eigen stad te zien"

01/06/18 om 07:10 - Bijgewerkt op 31/05/18 om 16:49

Wietse Hindryckx is nog maar 26 jaar, toch zijn zijn kunstwerken al over de hele wereld te zien. Deels omdat hij vaak reist, maar minstens evenveel omdat zijn werk in het oog springt en aan populariteit wint. De Bruggeling staat vooral bekend voor zijn muurschilderijen, maar is van veel meer markten thuis. "Ik zie in alles een canvas, maar ik doe toevallig veel grote muren. Ik wil me op niets fixeren, ik wil alles doen. Zo wil ik me in de toekomst ook nog toeleggen op design."

Wietse (26) is net terug uit Lissabon wanneer we hem ontmoeten op het terras van café 't Klein Venetië aan De Rozenhoedkaai. "Een Braziliaan die ik leerde kennen in Vietnam is er een Braziliaanse takeaway begonnen. Hij heeft altijd gezegd, als ik ooit een eigen zaak heb, mag je een muur komen doen. En hij heeft woord gehouden, ik ben net terug van een week Lissabon. Ik heb een Braziliaanse vrouw op één van z'n muren geschilderd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!